kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


33 yılda 17'nci kez Nilüfer'le

1970'ten 2003'e kadar geçen 33 yıl boyunca zirvede olan ve yıllara inat hiç yaşlanmayan Nilüfer, şimdi yine, yeni, yepyeni şarkılarla geliyor

Sabun köpüğü hayatların içinde 30 yıl ayakta kalabilmek, 30 yıl heyecanını hiç yitirmemek bilseniz ne kadar zor. 70'li yıllardan 2000'li yıllara uzanabilmek, hala çağlayabilmek(!), hâlâ genç olabilmek popüler müzik içinde birkaç kişinin hayatıdır sadece. Sezen Aksu'nun, Ajda Pekkan'ın, Nilüfer'in...

Hiç yaşlanmayan bu üç muhteşem kadın yakında şarkılarla yine bize bizi anlatmaya başlayacaklar. Üçünün de albümü peşpeşe müzik marketlerdeki yerini alacak. Bu yazının konusu ise Nilüfer. Benim "çağlayan sesli" kadın dediğim Nilüfer. Geçenlerde aradım, kafasını dağıtmak için bir başına Londra'ya gitmiş. Döndüğünde ise yeni albümün çalışmalarına gömüldü. Şarkıları dinleyenler 'bomba gibi bir albüm geliyor' yorumunu yapıyor. Nilüfer ise hiçbir şey söylemiyor. O söylenecekleri şarkılara bırakıyor yine.

21 Haziran'da Beşiktaş Balosu'nda stadyumda sahne alacak. Babası rahmetli Cemil Bey fanatik Beşiktaşlıymış. Babadan Beşiktaşlı olan Nilüfer, çok istediği halde Cemil Bey ile hiç maça gidememiş. Bu nedenle bu konser onun için önemli. İnönü Stadyumu'ndan sesini belki de en çok babasına duyurmaya çalışacak.

Yüreğinden geçen şarkı
Peki yeni şarkılar nasıl şarkılar? Bir Mete Özgencil şarkısı var, "Acılara Son" diyor. Acılara son, acıyı bırak/Kaderini kur hadi, kedere inat/Hadi beni bul, yanıma sokul/Saatini kur hadi, sabaha inat/Hadi benim ol, en sonuncum ol/İnadı bırak hadi, inada inat. Yüreğinde neler yaşadığını o anlatmadığı sürece hiçbirimiz bilemeyiz. Nilüfer öyle bir kadındır. Soğuktur, mesafelidir, ortalarda görünmez. Ama şarkıları hem bizi anlatır, hem onu... Bu albüm de her defasında müzikten güç alıp büyüyen, yenilenen, tazelenen Nilüfer'in hikayesi olacaktır bir anlamda. Çünkü Nilüfer yüreğinden geçmeyen şarkıları okumaz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır