kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Şimdi sıra Bingöl'deki yeni okulda

Bingöllü depremzede öğrenciler dün Darüşşafaka'daki bir aylık eğitimin ardından dönüş yolundaydı. Küçük kalplerinde, ayrılık acısı ve evlerine kavuşmanın sevinci harman oldu

Bingöl'de yaşanan depremden sonra SABAH Gazetesi, Havaş ve Darüşşafaka Okulları işbirliğiyle İstanbul'a gelen öğrenciler, evlerine döndü. Öğrenciler, ailelerine kavuşacakları için mutlu ama Darüşşafakalı öğrenci ve öğretmenlerinden ayrıldıkları için üzgündü...

Yaklaşık bir aylık İstanbul programının sonunda Darüşşafaka'da karne günü sertifikalarını alan 108 öğrenci, Atatürk Havalimanı'nda heyecandan titriyordu. Ellerinde çantaları, giydikleri takım elbiselerle birer küçük beyefendi gibiydiler. Uçağa binmek üzereyken, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Azmi Özkardeş ve Havaş Genel Müdürü Cüneyd Şen, çocukları tek tek öperek uğurladı. Azmi Özkardeş'in "Çok duygulandım" sözleri onlara ne kadar alıştığını ve ayrılmalarına ne kadar üzüldüğünü özetliyordu.

YAŞLI GÖZLER GÜLDÜ
Havaş'ın kiraladığı özel uçağa bindiklerinde yeni bir heyecan kapladı içlerini. İkinci uçak yolculuğunun heyecanı uçak havalanınca alkışlara döküldü. Evlerine dönecekleri için mutluydular ama yeni edindikleri arkadaşlarından da ayrılık zordu... 15 yaşındaki Rıdvan Becerikli'nin sözleri bu hüznü özetliyordu "İstanbul'da en çok okulu ve arkadaşlarımı sevdim. Bir anda onlarca arkadaşım oldu. Onları hiç unutmayacağım. Bize söz verdiler. Bingöl'e mutlaka gelecekler. Hem biz kardeş okul olduk." Abdulmütalip Aydın da Darüşşafakalı arkadaşlarından ayrılacağına üzüldüğünü söylüyordu. Unutamayacağı bir başka şey ise okulun spor salonları ve futbol sahasıydı.

Çeltiksuyu Bölge Yatılı İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Gürhan da en az çocuklar kadar hüzünlü. Gürhan, "Çocuklarımın depremden sonra gözleri ağlamaklı bakıyordu. Ama şimdi gözlerinin içi gülüyor. SABAH, Havaş ve Darüşşafaka Okulları bizi hiç yalnız bırakmadı. Bu kurumların yaptığı iyilikleri hiç unutmayacağız. Bütün ayrılıklar zor" diye konuştu.

Uçak, Diyarbakır Havalimanı'na indiğinde veda ve gözyaşı vardı. Öğrenciler tek tek Darüşşafakalı öğretmenleri öperek onlara teşekkür etti. Bazı aileler çocuklarını Diyarbakır Havalimanı'nda karşıladı.

Ä°nci DONDAÅž


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır