kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


En havadar Mercedes CLK Cabrio

Yazın gelmesiyle birlikte otomobillerin üstleri de açılmaya başladı. Üstsüz kalan araçlar artık daha havalılar...

Mercedes CLK Cabrio'nun yenilenen modeli de yollara çıkmaya hazırlanan bu üstsüzler arasında. Çok değil, yaklaşık 15 gün sonra piyasaya çıkacak spor otomobilin satış fiyatı 73 bin Euro'dan başlıyor.


Dört kişilik CLK Cabrio, eskisine oranla 7.1 santim uzamış. Otomobil, anahtar yerine kartla çalışıyor. Vites kolunun üzerindeki start düğmesi, motoru harekete geçiriyor. Koltuğa oturduğunuzda otomatik olarak öne doğru gelen emniyet kemeri, park sensörü, Bose müzik sistemi, hafızalı deri koltuklar, yol bilgisayarı, Mercedes CLK Cabrio'nun sürüş keyfini artırıyor.

Spor otomobilin dört mevsim kullanılabilmesi için çeşitli "cinlikler" düşünülmüş. Kayak meraklılarına özel bölme bunlardan biri. Yeni geliştirilen katlanabilir çok katlı kumaş tavan, kullanıcısına iç hacimde ses ve ısı izolasyonunun yanı sıra kullanım rahatlığı da sağlıyor. Ufak bir düğme veya uzaktan kumandayla tam otomatik olarak 20 saniyede açılan tavan, katlanarak bagaj içine yerleşiyor. Bir önceki modele göre CLK Cabrio'nun büyüyen bagajı 390 litreye çıkartılarak, daha kullanışlı hale getirilmiş.

CLK Cabriolet'de; takla atma tehlikesi doğduğu anda sensörlerle devreye giren roll-bar'lar, başı koruyan yan hava yastıkları, aktif gergili ve gergi gücü sınırlandırıcılı emniyet kemerleri, sürücü ve sağ ön koltuk için adaptif (kaza ağırlığına göre iki kademede açılan) hava yastıkları, aracın aktif ve pasif güvenlik donanımlarından bazıları.

Mercedes mühendisleri CLK Cabriolet'nin karoseri yapısı üzerinde de gelişme sağladı. Karoserinin yaklaşık yüzde 40'ında çelik alaşımlarından oluşan sac malzemenin kullanılmasıyla aracın karoseri burulma direnci bir önceki modele göre yüzde 12 oranında düzeltildi. Araç ayrıca segmentinde iç mekana en az ses geçiren otomobil unvanına da sahip.

AMG VERSÄ°YONU VAR
Araçta Elegance ve Avantgarde olmak üzere iki farklı donanım ve 5 motor seçeneği var. 8 silindirli 306 beygir güç üreten motorla donatılan CLK 500 Cabriolet, 6.2 saniyede 0'dan 100 km hıza erişiyor. Yine bir V8 motorla donatılan CLK 55 AMG Cabrio 367 beygir gücü sayesinde 5.4 saniyede 0'dan 100 km'ye hızlanıyor.

Bu seçeneklerin yanı sıra 170 beygir güç üreten CLK 240 Cabriolet ve 218 beygir güç üreten CLK 320 Cabriolet, 6 silindirli motorlar olarak ürün gamında yer alıyor.

CLK 200 Kompressor Cabriolet ise, yeni nesil 4 silindirli motorla donatılmış. 163 beygir gücündeki bu motor özellikle düşük yakıt tüketimi (100 km'de ortalama 8.8 litre) ile dikkat çekiyor.

Mete TANSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır