kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Altının pırıltısına kapıldık

Yerleşmek için gittikleri Londra'da tesadüfen altın işine giren Yalınkaya Kardeşler, 10 yıl içinde Goldaş'ı, Türkiye'nin bu alandaki en büyük markası haline getirdiler

Yalınkaya Kardeşler, Türkiye'nin tekstil başkenti olarak nitelendirilen Denizli'nin 5 bin nüfuslu ilçesi Babadağ'da kurulu bir dokuma tezgahından yola çıkarak, bugün Türkiye'nin en büyük altın ihracatını yapan şirketlerinden biri olan Goldaş'ı kurdu. 11 yıl önce yerleşmek için Londra'ya giden ve tekstil üretimi için işyeri arayan iki kardeş, bir arkadaşlarının teklifi ile altın ticareti yapan şirkete ortak olduklarını söylüyor.

Goldaş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalınkaya Babadağ'da dokuma tezgahı ve bir bakkal dükkanı olan babaları Arif Zeki Yalınkaya'nın 1953 yılında gezmek için geldiği İstanbul'u çok beğendiğini ve çocuklarının iyi bir eğitim almalarını sağlamak için bu kente yerleşmeye karar verdiğini anlatıyor. İstanbul'a yerleşen babalarının tekstilden de kopmadığını anlatan Yalınkaya, "Babam yine tekstil ürünlerinin ticaretini yapıyordu ve 1970 yılında Türkiye'nin ilk entegre iplik fabrikalarından olan Gövençlik İplik'i kurdu" diyor.

1992'de bütün işleri kapatıp, çocuklarını yurtdışında yetiştirmek için Londra'ya yerleşmeye karar verdiklerini anlatan Hasan Yalınkaya, "Çoluk çocuk gittik Lonrda'ya en iyi bildiğimiz iş olan tekstil alanında çalışacaktık. Ama bir arkadaşımız Türkiye'den altın ticareti yapan şirkete ortak olmamızı teklif etti. Biz de altını hiç bilmememize rağmen cesur bir karar alarak ortak olduk" diyerek bu alana tesadüfen girdiklerini anlatıyor.

PATLAMAYI TAHMÄ°N ETTÄ°K
1993'te ise Merter'de altın ihracatı yapmak ve takı üretmek amacı ile Goldaş'ı kurduklarını anlatan Hasan Yalınkaya, 10 yıl içinde 5 kıtada 35 ülkeye ihracat yapan bir şirket haline geldiklerini anlatıyor, "Bu da bizim sektörün hızla gelişeceğine ilişkin öngörümüzü doğruladı" diyor.

40 bini aşkın model var
Walt Disney karakterleri ile Yüzüklerin Efendisi, Harry Potter, Barbie gibi ünlü karakterlerin Türkiye'de altın olarak üretilme hakkına sahip olan Goldaş, BJK, GS ve FB kulüplerinin de logo ve renklerini aksesuar olarak kullanıyor. 4 bin metrekarelik kapalı alanı olan tesisler yıllık 12 ton maden işleme kapasitesine sahip.

Her yıl hazırlanan 2 bin yeni ürün ve 40 bini aşkın modeli 35 ülkede satışa sunuluyor. Türkiye'de 7, yurtdışında ise 5 mağazası bulunuyor. Sanal mağazasında ise on-line satış yapılıyor.

Pervin KAPLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır