kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


THY, 3 ayda 25 trilyon zarar etti

Hükümetin bu yılki 4 milyar dolarlık özelleştirme programının önemli kuruluşlarından olan Türk Hava Yolları, ilk üç aylık dönemde 25 trilyon lira zarar açıkladı.

Sivil havacılık sektörünü dünya çapında etkileyen olaylar nedeniyle özelleştirilmesi piyasa koşullarına bağlı olarak belirlenecek olan THY, 2002'yi 104 trilyon lira kârla kapatmıştı. THY, geçen yılın ilk çeyreğinde ise 16 trilyon lira zarar açıklamıştı.

Geçen yıla göre şirketin zararı yüzde 54 artmış oldu. 2002 yılı sonunda elde ettiği 104 trilyon liralık kâr ile geçmiş yıl zararlarını kapatan THY, 2001 ve 2002 yıllarında art arda yaşanan krizler ve uluslararası sivil havacılık sektöründeki çalkantılar nedeniyle yatırımlarına ara verdiği için küçülen filosunu büyütmeyi ve gençleştirmeyi planlıyor.

Filosunda toplam 66 uçak bulunan Türk Hava Yolları, 3.1 katrilyon liralık yeni uçak alımı yatırımı için Mayıs ayında Hazine'den teşvik belgesi aldı. THY'nin geçen senenin ilk üç ayına göre net satışları yüzde 27 artarak 520 trilyon liraya yükseldi. THY'nin öz sermayesi ise 373 trilyon liraya çıktı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır