kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Venedik gondollarına taksimetre takılıyor

Venedik Belediyesi, turistlere istedikleri fiyatları çeken gondolculara karşı 'gondolmetre' uygulaması başlattı. Artık gondollara da taksilerdeki gibi taksimetre takılacak

Gondollar İtalya'nın dünyaca ünlü turistik şehri Venedik'in en önemli sembolü. Gondolla kanallarda dolaşmak keyifli olsa da turistler yüzünden fiyatların çok pahalı olması yetkilleri yeni bir uygulama başlatmak zorunda bıraktı. Şehir konseyi, gondollara taksilerde olduğu gibi birer taksimetre taktırıyor. Taksimetrelerin çalıştırılıp çalıştırılmadığı ise polis tarafından denetlenecek. Önümüzdeki ay başlayacak yeni uygulamayla kentteki en önemli ulaşım aracı olan gondollardan turistlerin yanı sıra halkın da faydalanması sağlanacak.

Venedik Belediye Başkanı Paolo Costo "Bu uygulamayla gondollarla ulaşım çok daha ucuz olacak" dedi. En fazla 6 kişiyi taşıyabilen gondollar şehirdeki en karlı işlerden biri. Geleneksel kıyafetler giyen kişilerin kullandığı tarihi gondolların fiyatı ise 71 bin sterlin. (177 milyar) Lisans almak için çok az bir ücret ödeyen işletmeciler bu ulaşım aracı sayesinde yıllık 56 bin sterlin (132 milyar) kazanıyor. Halk bu karara sevinirken yıllık gelirlerinin düşeceğinden korkan gondolcular yeni uygulamadan mutsuz.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır