kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


İngiliz adaleti, koca katili kadına beraat kararı verdi

İngiltere'de dört yıl önce aile içi şiddete maruz kaldığı için cinnet geçirerek kocasını bıçaklayan kadın, suçsuz bulundu.

Mağaza müdürlüğü yapan 25 yaşındaki Patricia Lawrence, dört yıl önce kendisinden bir yaş küçük olan kocası Peter'a, mutfak bıçağıyla saldırıp kalp krizi sonucu ölümüne sebep olmuştu. Mahkeme, Patricia Lawrence'ın kocası Peter tarafından sürekli şiddete maruz kaldığını, ve sanık kadının "Bıçağı sadece kendimi korumak için kullandım" savunmasını haklı bularak beraat kararını aldı. Ayrıca dayakçı eşin, bıçaklamadan değil, bıçaklamanın ardından geçirdiği kalp krizinden öldüğünün de tesbit edilmesi kararın bu yönde çıkmasına etken oldu.

Lawrence serbest kaldıktan sonra yaşadığı o günleri şöyle anlattı "Kocamı hala seviyorum. Onu her zaman sevdim. Yıllarca şiddete maruz kaldım. İnsanlar neden Peter'ı terk etmediğimi anlamadılar. Evlendikten bir gün sonra kıskançlık yüzünden dayak yedim. Alkol ve kokain kullanmaya başladığında daha fazla şiddet uygulamaya başladı. Sonra bir gün yine eve gelip beni yumruklamaya çalışınca onu sakinleştirmeyi denedim. Fakat herşey daha da kötüye gidiyordu. Boğazıma yapıştı. Daha sonra tek hatırladığım şey dizlerimin üzerine çökmüş bir şekilde yerde oturduğum ve Peter'ın kanlar içinde olduğuydu."

MUTLULUK KISA SÜRDÜ
1997 yılında tanıştıktan sonra 6 hafta gibi kısa bir sürede evlendiklerini söyleyen Lawrence, "Rüyalarımın adamıyla tanıştığımı düşündüm. Fakat bu mutluluk kısa sürdü. Tüm yaşadıklarımı geçmişte bırakarak hayatımı yeniden kurmak istiyorum. Artık yeni birine güvenemeyeceğimi de biliyorum" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır