kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


'İhlal sürerse AB müzakerenizi bloke ederiz'

Yunanistan Savunma Bakanı Yannos Papandoniu, "Ege'de ihlal" iddialarıyla ilgili, "Türkiye tutumundan vazgeçmezse AB ile müzakelerini bloke edeceğimizi söylemeliyiz" dedi.

Yunan özel Flash radyosuna konuşan Papandoniu, "Türkiye'de gerçek iktidarın hükümetin ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın elinde olmadığını" öne sürdü. Papandoniu, "İktidarı generaller ellerinde tutmaktadırlar. Korkarım, Türkiye ile yeni bir gerginlik dönemine giriyoruz. Umarım, gerginlik uç noktalara kadar tırmanmaz" dedi. Türkiye'ye Yunanistan'ın tutumunun ne olacağını açıkça söylemek gerektiğini de belirten Papandoniu, şunları söyledi "Türkiye'ye, Yunanistan ile dost olup saldırgan tutumundan vazgeçerse destek vereceğimizi, aksi halde AB müzakerelerinin başlamasını bloke edeceğimizi sürekli söylemeliyiz.''

EGE'DE NELER OLUYOR?
Öte yandan Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlik Yunan basınında manşetlere taşındı. Türk savaş uçaklarının Ege'deki Yunan hava sahasını defalarca ihlal ettiği iddiaları yetmiyormuş gibi; yine Türk savaş uçaklarının bu kez Atina'dan İstanbul'a yolcu taşıyan bir Yunan yolcu uçağını taciz ettiği öne sürüldü. Yunan hükümeti, kendisini söz konusu olayları "alttan alıyormuş" gibi gösterdiyse de olay AB, NATO ve ICAO gibi kuruluşlara resmen şikayet edildi. Ancak Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden TO VİMA'nın dünkü makalesinde "Ege'de neler olup bitiyor" başlıklı yazıda, yapay olduğu ima edilen bu krizin sorumlusu olarak Türkiye'den çok Yunanistan'daki bazı çevreler gösterildi.

Stelyo BERBERAKÄ°S


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır