kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


ABD karşıtlığı artıyor

Iraklılar'ın Amerikan askerlerine karşı kini her geçen gün artıyor. Çatışmalarda Balad'da 27, başkent Bağdat'ta ise 70 Iraklı'nın hayatını kaybetmesinin ardından önceki gün de ABD askerleri "uygunsuz davranışları" nedeniyle protesto edildi. Protestonun sebebi, ABD'li askerlerin Bağdat'taki bir camiye namaz kılındığı sırada zorla girmesiydi.

Namaz yarım kalınca cemaat slogan atarak gösteri düzenledi. Halk namaz sırasında zorla içeri girmelerinin yanı sıra, askerlerin her yeri aradığını ve 100 bin dinar (71 ABD doları) para çaldığını da iddia etti. Camideki cemaate kısa süre sonra çevre halkı da katıldı. öylece yüzlerce Sünni, gazetecilerin ve ABD'li yetkililerin kaldığı Filistin Oteli'ne yürüdü.

Göstericiler, burada bulunan ABD birlikleri ve tanklarına saldırmak istedi. Ancak gösterinin "sinyalini" alan askerler, tankların ve binanın etrafını dikenli tellerle çevrelediği için göstericiler yaklaşamadı. "Camilerimize girmenize izin vermeyeceğiz" yazılı pankart taşıyan öfkeli Iraklılar da asker ve tankların onlarca metre ötesinde saatlere protesto gösterisi yaptı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır