kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Satılık köyün sakinleri ilgi bekliyor

İşadamı Kemal Derinkök'ün borçlarına karşılık satılacak Göçbeyli köyü sakinleri umutlarını İdare Mahkemesi'ne bağladı
İstanbul'un göbeğinde Haziran ayında 52 trilyon liraya satışa çıkacak olan Göçbeyli köyü umudunu Ankara'dan gelecek talimata bağladı. 1980'lerde adı yolsuzluk olaylarına karışan Kemal Derinkök'e ait olan arazi üzerindeki Göçbeyli köyünün avukatlarından Şebnem Tuncel, İdare Mahkemesi'nin, satılık köyün de içinde bulunduğu 10 bin dönüm araziyi orman alanından çıkarması halinde köyün kurtulacağını söyledi.

KÖYLÜ MAĞDUR
Tamamı 23 bin dönüm olan Göçbeyli arazisinin 10 bin dönümü İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi'nin 23 Haziran 1992 tarihinde aldığı karara göre imara açık. Ancak tapuda arazinin tamamı müstakil orman olarak görünüyor. Mahkeme kararının uygulanarak imara açık bölüm belirlenmediği için Göçbeyli köyü büyük parselden ayrılamıyor. Dolayısıyla Kemal Derinkök'ün borçlarına karşılık olarak tüm araziyle birlikte üzerinde kurulu olan köy de satılığa çıkacak.

Köylülerin orman kanununun mağduru olduğunu söyleyen avukat Şebnem Tuncel, şu bilgiyi verdi: "Kanuna göre Orman Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün orman olmayan 10 bin dönümlük araziyi belirlemesi gerekiyor. Bu arazi üzerinde Derinkök'ten alacaklı olduğu için hissesi bulunan şirketlerin köylüleri yerlerinden etmek, evsiz bırakmak gibi bir düşüncesi yok. Hisse sahibi olan şirketler sadece sahip oldukları arazinin belirlenmesini istiyorlar. Göçbeyli köyü devlet görevini yerine getirmediği için satılıyor."

Göçbeyli'de köylülerin 3 bin 600 dönümlük bir arazi üzerinde yaşadıklarını ve bu alanının orman arazisi dışında kaldığını belirten avukat Şebnem Tuncel, sorunun Orman Bakanlığı'nın el koymasıyla çözüleceğini vurguladı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise mülkiyet yapısı karışık olan arazide imara açık 10 bin dönümlük bölümü belirleyemeyeceklerini ifade ederek, "Hisse sahiplerinin 'tashih' davası açması gerekir" dediler.

Alper URUŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır