kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Şafak baskını

Dokuz polisin el bombasıyla yaralandığı operasyonda terör örgütünün 3 üst düzey yöneticisi son anda kaçmayı başardı
Adana'da dün Hizbullah terör örgütüne ait 2 hücre evine peş peşe baskın yapıldı. Şafak sökerken yapılan ilk baskında polislerin "teslim ol" çağrısın uymayan teröristler attıkları el bombalarıyla 9 polisi yaralandı. 45 dakika süren operasyon sonunda Hizbullah'ın Mardin ve Gaziantep askeri kanat sorumluları ölü olarak ele geçirilirken, örgütün calladı Sadık Arslan'ın da aralarında bulunduğu 3 üst düzey sorumlusunun son anda kaçmayı başardığı bildirildi. Evdeki teröristin karısı ve 4 çocuğu sağ teslim alındı. Hücre evi, kanlı örgütün Gaziantep askeri kanat sorumlularından "Melle hoca" kod adlı Arif Keser, beş ay önce yıllık 500 milyon liraya kiraladı. Aydınlar Mahallesi Vefa Caddesi 4 no'lu eve eşi Zahide Keser ve 4 çocuğu ile yerleşen Keser, çevreye tablada terlik, ayakkabı satarak ailesinin geçimini sağlayan orta gelirli bir baba imajı verdi. Ancak örgütün üst düzey sorumluları ile teması hiç kesmedi. İhbar üzerine Keser'i takibe alan polis, Hizbullah aralarında Sadık Arslan'ın da bulunduğu üst düzey 3 elemanının Adana'ya geldiği duyumu üzerine şafak operasyonunu başlattı.

Teröristler saat 04.00'de yapılan "teslim ol" çağrısına art arda dört el bombası fırlatarak cevap verdi. 9 polis çevreye saçılan şarapnel parçalarından yaralandı. Bu kez teröristlere içerideki kadın ve çocukların bırakılması çağrısı yapıldı. Teröristlerin bu çağrıya uymasından sonra da 45 dakika süren bir çatışma yaşandı.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI
Baskın sonunda ölü ele geçirilen Gaziantep askeri kanat sorumlusu Arif Keser'in elinde pimi çekilmiş bir el bombası bulundu. Yanında bir adet 14'lü Browning marka tabanca ele geçirilen diğer teröristin üzerinden Süleyman Ceylan (41) adına sahte kimlik çıktı. Bu teröristin örgütün Mardin askeri kanat sorumlusu "Ali abi" kod adlı Hatip Dağ olduğu belirlendi. Evdeki aramada Usame bin Ladin'le ilgili 2 gazete kupürü de bulundu. Yetkililer, Hizbullah'ın geçen yıl Adana Pozantı'da yapılan operasyonun intikamını almak için eylem hazırlığında olduğunu belirtti.

İkinci evden kimse çıkmadı
Adana Emniyeti Terörle Mücadele ekipleri dün 2'nci bir evi daha bastı. Güneşli Mahallesi 32 Sokak No 9'daki Almanya'da işçi olarak çalışan Suphi Büyükbayram'a ait iki katlı evde kimseyi bulamayan polis, örgüte ait dokümanlarla karşılaştı. Komşular evi, 1200 Alman Markı'na genç bir karı-kocanın tuttuğunu, kısa bir süre sonra da yanlarına çiftin anne ve babası olduğunu söyleyen yaşlı iki kişi ile bir genç kız ve üç yaşında bir çocuğun geldiğini anlattılar. Kimse ile pek görüşmeyen esrarengiz ailenin sık sık geceleri evden ayrılıp, geç vakit döndükleri belirtildi.

CELLAT ARSLAN YİNE KAÇTI
Dünkü Şafak baskınından son anda kurtulan "Abdullah" kod adlı Sadık Arslan (45), "Hizbullah'ın cellatı" olarak tanınıyor. Örgütten ayrılan eniştesi dahil, onlarca kişiyi öldürdüğü belirlenen Arslan'ın adı ilk olarak 2 Şubat 2000 tarihinde Kahramanmaraş'ta evine düzenlenen operasyonda duyuldu. Operasyon sırasında kıl payı kaçan Sadık Arslan, daha sonra Gaziantep polisince baskın düzenlenen cephanelik evi 24 saat önce terk ederek kurtulmayı başardı. Hüseyin Velioğlu'nun Güneydoğu'daki yazışmalarından sorumlu olan örgütün askeri kanat sorumlularından Arslan'ın, 2001 yılında ise Niğde'de operasyon düzenlenen hücre evini başka bir ev kiralayarak 22 gün önce terk ettiği belirlenmişti. Kardeşi Halil Arslan da örgüt içinde bulunan Sadık Arslan'ın, dünkü Adana baskınından da son anda kurtulduğu iddia edildi.

Temel EREN - Nazan ERDEM



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır