kapat
12.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Perinçek dostumuz bir şarkı söyledi

Birileri Avrupa Birliği Büyükelçisi Karen Fogg'un ofisindeki bilgisayardan yollanan e-mail'leri çalıp İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e hediye etti.

Perinçek bunların bir bölümünü basına dağıttı. Geriye kalanları -toplamının 350 sayfa civarında olduğu anlaşılıyor- bir kitap halinde yayınlamayı düşünüyormuş.

Dokümanların açıklanan bölümlerinden edinilen izlenim, bunların gerçekten Bayan Fogg'un bilgisayarından çıkmış olduğu, yani uydurma olmadığıdır. Doğu Perinçek bunlara dayanarak Bayan Fogg hakkında Türkiye Cumhuriyeti'ni içeriden çökertmeye çalışma, çete kurma falan gibi bir takım iddialarda bulunuyor.

Perinçek siyasi hayatına başladığı 1970'lerden bu yana, ulusu bu tür çalınmış veya nerden geldiği belli olmayan sansasyonel dokümanlarla eğlendirmeyi kendisine alışkanlık edinmiş bir yoldaştır.

Öyle anlaşılıyor ki -artık siyasi kariyerinin sonlarına yaklaştığına göre ondan ezici bir seçim zaferi beklemek için vakit çok geç sanıyorum- Türk siyasi hayatına katkısı bundan ibaret kalacak.

Bu, onun kendi bileceği bir iştir. Herkes mutluluk ve refahını istediği gibi aramakta hürdür.

Perinçek'in özel hayatına karışmak aklımın ucundan bile geçmez. Ama bu defaki çıkışı ile igili olarak -izniyle- birkaç düşünce ileri sürmek istiyorum.

Bunun birkaç nedeni var. Birincisi, Türkiye'yi "içeriden çökertmeye çalışan" Bayan Fogg sevdiğim ve saydığım bir arkadaşımdır. Perinçek'in ona haksızlık yaptığına; gizliliğine, özel hayatına tasallut ettiğine inanıyorum.

İkincisi, konunun Türkiye'nin ne kadar hukuk devleti olduğunda düğümlenen boyutudur.

Dokümanlar Perinçek'in eline hırsızlık sonucu geçmiştir. Çalınmış mal kategorisine giriyor. Bunların bir büyükelçilikten çalınmış olması suça ilave bir boyut getiriyor. Uluslarası antlaşmalara göre ülkemizdeki diplomatik misyonlar Türkiye'nin koruması altındadır. Bu misyonların başında bulunan kişilerin Yoldaş Perinçek'in hoşuna gitmeyen e-mail'ler yollaması, onların dokunulmazlığını ve Türkiye'nin onları koruma yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. E-mail'lerin -içerikleri ne olursa olsun- çalınmış olduğu gerçeğini de ortadan kaldırmaz.

Bu aşamada sorulması gereken soru şudur: Hükümet ne yapmayı düşünüyor? Çalınmış malı Perinçek'ten alıp sahibine iade edecek mi? Hırsızları bulup adalete teslim edecek mi? Yoksa "daha beter olsun," mu diyecek?

Mail'lerin içeriği ayrı konu. Olay, ilk bakışta Bayan Fogg'u küçük düşürmek için planlanmış bir egzersiz izlenimini veriyor. Ama esas amaç, Avrupalılar'ı Türkiye'nin iç işlerine karışan bir melun ülkeler topluluğu olarak gösterip Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerine çomak sokmaktır.

Perinçek dostumuz bir şarkı söyledi. Ama şarkının güfte ve bestesi başkalarına aittir.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır