kapat
12.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

G.Saray'ın işi zor

"Cimbom'un aklı yalnız F.Bahçe maçında değil, Liverpool'da da olacak. Dolayısıyla rakipleri kadar motive olamayacaklar. Ama Lorant'ın aklını başına toplaması gerekiyor."
Fenerbahçe-Galatasaray derbisine 4 gün kaldı. Herkes nefesini tutmuş, bu maçı bekliyor. Özellikle de Fenerbahçe. Çünkü galibiyet dışındaki bütün sonuçlar, şampiyonluk potasından uzaklaşmalarına neden olur. Beraberlik hem Galatasaray'ın, hem de Beşiktaş'ın işine yarayacak bir sonuç. Dolayısıyla Galatasaray, Fenerbahçe'ye oranla biraz daha rahat olacak...

Rahat derken, Fenerbahçe Stadı'nın cehennemi atmosferinde ne kadar rahat olunabilirse o kadar. Galatasaray'ın eksileri artılarından daha fazla. En büyük eksi, içine girilen maç temposu... Kadıköy'den sonra G.Birliği maçı ve arada 2 Liverpool sınavı. 10 gün içindeki bu tünelden sağlam çıkmak kolay değil. Üstelik sakatları da çok.

Sergen'in yeri dolmaz
Bir takımda bu kadar art arda sakatlık yaşanıyorsa, ortada bir tuhaflık var demektir. Zaten futbolcuların aklı Fenerbahçe derbisi kadar, Liverpool randevularında da olacak. Sarı-kırmızılılar, en azından Fenerbahçe kadar kendilerini sıkmayacaklar.

Ve Sergen... Oynamaması Fenerbahçe için büyük avantaj. Sergen gibi sahada ne yaptığını bilen, pozisyon yakaladığı vakit golü atabilen, topu kullanan, baskılı ortamlarda oyunu sakinleştirecek bir yıldız, Galatasaray'da iş yapardı. Sarı-kırmızılı takımın kadrosunda Sergen'in yerini dolduracak silah da yok ki! Batista bile çalışkan, enerjik, daha çok gedik kapamaya çalışan bir futbolcu. Her eve lazım ama Sergen'in kumaşı farklı...

Fener çıkmaz sokakta
Fenerbahçe'nin durumu farklı mı ki! Lorant da elindeki yetenekleri köreltmek, onları futboldan soğutmak için uğraşıyor. Ama okurlara söz vermiştim. Artık Hakan Bayraktar ve Ceyhun'dan söz etmeyeceğim. Ogün savunma yerine orta sahada oynatılıp, köreltiliyor. Halbuki geride olsa hem dinç kalacak, hem de rakip ataklarını başlamadan bitirecek.

Forvette Serhat ile Andersson alternatifsiz. Oktay geldiğinden beri sakat. Dolayısıyla ne kadar kötü olursa olsunlar, oynuyorlar. Serhat çizgilere kadar gidip ordan top alan, 2 çalım atıp fanteziye kaçan ama onu da yüzüne gözüne bulaştıran bir adam. Andersson desen ayrı hikaye... Son 2 karşılaşmada Fenerbahçe'de fizik açıdan bir kıpırdanma var. Ama öyle çok da ahım-şahım bir değişiklik yok. Bu kafayla olması da mümkün değil zaten...

Derbinin iki anahtarı
Bu derbiyi etkileyecek 2 önemli faktör daha var. 1. Bugün oynanacak Ekvator milli maçı. Bu karşılaşmada iki takımın yıldızlarından da sakatlananlar olabilir. Galatasaray, rakibine oranla biraz daha hırpalanmış durumda. Fenerbahçe'de de hiç hesapta olmayan bir sakatlık, derbi öncesi bütün hesapları altüst edebilir. 2. Maç öncesi gerekli-gereksiz verilen beyanatlar.

Şu ana kadar geçen diyaloğa bakıyorum, midem bulanıyor. Zırt-pırt ortaya çıkıp, kendilerine reyting kazandırmak için saçma sapan laflar söyleniyor. Medya da buna alet oluyor ne yazık ki! Kardeşim, Cumartesi günü Kadıköy'de 55 bin kişi olacak. Ortalık gerilir, kan dökülürse, bunun hesabını hanginiz verecek. Bunların isimlerini de vermiyorum, herkes onların kimler olduğunu biliyor. Lütfen susun artık da şu derbinin keyfini çıkaralım.

Can BARTU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır