kapat
12.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Söylemez kayınpederini dün toprağa verdi
DYP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez'in kalp krizi sonucunda vefat eden kayınpederi Aytekin Erbil dün toprağa verildi. Erbil için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve çok sayıda DYP milletvekili de katıldı. Cenaze namazı, ikindi namazının ardından zaman zaman kara dönüşen şiddetli yağmurda şemsiyeler altında kılınabildi. Erbil'in naşı Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Roketatar mermisi 2 onbaşıyı şehit etti
İzmir'in Bergama ilçesinde 2 onbaşı şehit oldu. Edremit 19. Piyade Tugayı'na bağlı 1. Bergama Piyade Tank Taburu'nda görev yapan Onbaşı Recep Yıldız (23) ile Onbaşı Selçuk Gül (24), önceki gün Tabur Eğitim Alanı'nda yalnız oldukları sırada bir roketatar mermisini kurcalamaya başladı. Bu sırada roketatar mermisi patlayınca, iki onbaşı olay yerinde yaşamlarını yitirerek şehit oldu. Şehitler için dün 1. Bergama Piyade Tank Taburu'nda bir tören düzenlendi. Daha sonra Yıldız'ın cenazesi Balıkesir Bigadiç'e Gül'ün cenazesi de Gelibolu'ya gönderildi.

"14 Şubat" hırsızları banka soymaya kalktı
İstanbul'da bir genç sevgilisine hediye alabilmek için banka soymaya kalkınca suçüstü yakalandı. Olay şöyle meydana geldi: "14 Şubat Sevgililer Günü"nde, kız arkadaşına hediye almak isteyen Ersin Yılmaz (19), arkadaşı Ramazan Mete'nin verdiği fikir üzerine önceki gece İş Bankası Sultançiftliği Şubesi'nin arka duvarını balyozla kırıp 2 arkadaşıyla içeriye girdi. Kasalarda para yerine müşterilere ait 25 adet çek bulan soyguncular kaçmaya hazırlanırken alarm devreye girdi ve olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kıstırıldı. Ersin Yılmaz yakalanırken, Ramazan Mete ile diğer kişi ise kaçtı.

Savaş muhabirlerinin duayeni Berk vefat etti
Türk Basınının ilk savaş muhabirlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin en kıdemli üyelerinden gazeteci M. Alaeddin Berk İstanbul'da öldü. 1916 yılında Uşak'da doğan Berk, gazeteciliğe 1942 yılında Son Telgraf gazetesinde başladı. Berk, Kore savaşını izleyen üç Türk gazeteciden biri olarak ün yaptı. Berk'in cezanesi bugün saat 11.00'de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde yapılacak törenin ardından Şişli Camiinde kılınacak öğle namazına müteakiben Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Uyanık organizatör Kırca'yı dolandırdı
Titatrosunu Turgay Yağan'ın Avrupa Gösteri Organizasyonu'na 10.5 milyar liraya kiralayan Levent Kırca, "Beni ve 10 milyar liralık bilet alan seyircilerimi dolandırdılar. 3 gösterinin biletlerini satan adam kaçtı. Ben karakola teslim ettim. Ödemezse parayı ben öderim" dedi. Yağan, Tango Passion, Moskova Dans Topluluğu ve Nina Corti Flamenkodan oluşan dans gösteri- leri için Kırca ile 4 geceliğine anlaşmıştı. Kırca yaşananlar için, "Tiyatromu bir daha kimseye kiraya vermeyeceğim. Artık tövbe ettim" dedi.

Büyükşehir'in "Beyaz Masa"ları yasadışı
İstanbul'da usülsüzlüklerin tespit edildiği "Beyaz Masa"ların kapatılmasının ardından, belediye bünyesinde görev yapan danışmanlar da odalarını boşalttı. Soruşturmalar üzerine ortaya çıkan yeni usulsuzlükler, "Beyaz Masa"ların yasalara aykırı olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine "Beyaz Masa", "Halkla İlişkiler Şefliği"ne dönüştürüldü. Ancak "Halkla İlişkiler Şefliği"nin 24 saat görev yapmasının 657 sayılı memur yasasına uymadığı anlaşıldı. Bunun üzerine kadroları başka yerde bulunan danışmanların odaları müfettişlerce farkedilmemesi için çeşitli şirketlere taşındı.

Kalkan tarihi kentlerin korunmasına örnek
Antalya'da yapılan Tarihi Kent Dokularının korunmasına ilişkin sempozyumda konuşan Yüksek Mimar Turhan Kâşo, Kalkan'ı tarihin korunmasına örnek gösterdi. Kâşo Kalkan'daki yapılaşmanın dikkatli ve diğer yörelere göre disiplinli ve mevcut kent dokusunu korumaya yönelik oluştuğunu belirtti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır