kapat
12.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bankaların tam gizlilik dönemi

Banka bilançolarının Mayıs ayına kadar açıklanmayacağı kesinleşti. Hangi bankanın devletten ne kadar yardım aldığı bilgisi ise Haziran'dan önce öğrenilemeyecek
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Engin Akçakoca, bankacılarla biraraya gelerek "Türkiye Cumhuriyeti finansal tarihinin en büyük operasyonunu başlatıyoruz. Soru işaretlerinin olması doğal. Ancak operasyon sonunda sektör güçlenecek" açıklamasını yaptı. İstanbul'da basına kapalı olarak yapılan toplantıya İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürü Naci Sığın, Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ'ın da bulunduğu bazı bankaların genel müdürleri ve BDDK Başkanı Engin Akçakoca katıldı. Akçakoca, toplantı sonrasında şu bilgiyi verdi: "Bankalar için ilk denetim Mart ayında, ikinci denetim de Nisan ayı sonunda bitmiş olacak. Haziran ayı sonuna kadar da bütün operasyonu bitireceğiz. İkinci denetimin ardından BDDK'nın yapacağı teyitten sonra bilançolar açıklanabilecek. Genel kurulların yapılması da o zaman mümkün olacak."

Akçakoca, "Küçük yatırımcıların durumu ne olacak?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Bireysel yatırımcılar için sıkıntılı bir süreç yaşanabilir ama uzun vadede bu gelişmeler onların da yararına."

Akçakoca, "Vatandaş hangi bankaya ne kadar kredi verildiğini bilecek mi?" sorusuna ise, "Neyi ne şekilde açıklayacağımız konusu, Mayıs'ta belli olacak" yanıtını verdi. Toplantıda bankacılar, "Bilançomuzu açıklamadan Maliye'ye nasıl vergi vereceğiz?" sorusunu sordular. BDDK Başkanı, bu konuyla ilgili olarak hemen Maliye Bakanlığı ile temasa geçeceklerini söyledi.

BDDK bünyesi içinde ayrıca bankacıların sorunlarını aktarabilecekleri bir danışma komitesi kurulması kararı da alındı. Akçakoca, "Bu operasyonun bütün amacı artık bankalarımızın reel sektörle gerçek bankacılık yapmasıdır" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır