kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Çıkar kavgası

Sahalarımızda maç değil, artık kavgalar yaşanıyor. Futbolcular birbirine acımadan sanki sakatlamak için giriyor. Peki bu oyuncuları birbirine kim kırdırıyor? Önce yöneticiler, sonrasında da televizyondaki hakem yorumcuları.

Geçen haftayı bir düşünün. Spor sayfalarında tv'deki yorumlarda hep konuşulan Federasyon, MHK ve hakemler... Eleştiriler seviyesiz.. Hedef gösteren yöneticiler hakemlerin sahadaki tavırlarına söylemediklerini bırakmıyorlar. Amaç ne? Hakemleri etkileyip kendi takımlarına avantaj sağlayabilmek. Hal böyle olunca hakemler de büyük oranda etkileniyor. Futbolcuyu eleştirirken, "Kendine güveni yok bu nedenle kötü oynuyor" diyoruz da hakem için niye aynı şeyleri düşünmüyoruz.

Ben bizim hakemlerin yerinde olsam maçları boykot eder sahaya çıkmam. Artık herkes haddini aştı. Bu ülkede yalnız hakemi suçlamak yersiz ve yanlış. Ünsal Çimen temposu yüksek iyi mücadele olan maçı bence en az hatayla bitirdi.

Malatya ve Ziya Doğan'ı kutluyorum. Çıkışları boşuna değildi. Taş gibi bir takım. Çok da iyi mücadele ettiler.

Asıl sorun G.Saray. Amaçsız ne yaptığını bilmeyen telaşlı ve aceleci bir futbol oynadılar. Lucescu diyor ki "Oyunu yönlendirecek bir futbolcuya ihtiyacım var" Yok hoca yanlış düşünüyorsun. Önce forvetlerine ceza alanında nerede duracağını öğret. Kanattan az da olsa gelen toplarda Berkant ile Murat yanyana duruyor. Neden biri ön direkte, diğeri arka direkte değil? Son vuruşlarda beceriksizlik niye? Bunları çöz? Rakipler genelde düşme potasında. Canlarıyla, yürekleriyle defans yaparak mücadele ediyorlar. Senin takımın ne yapıyor. Sanki o duvarı delip geçecek! Kapalı defanslara karşı nasıl oynanacağını bilmiyor musun?

Ama görülüyorki ya sen beceremiyorsun ya da oyuncun. Çünkü takımın fizik gücü yeterince iyi. Tek sorun organize olup takım gibi mücadele etmemeleri. Sahadaki herşey kopuk. Büyük oranda iletişim eksikliği var.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır