kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Özgüven bunalımı

Türkiye'de yeni bir moda çıktı; tüm takımlar rakiplerini sertlikle korkutmaya çalışıyor. Üstelik hakemleri de ambale ediyoruz. Dengesiz ve yorum uyumu olmayan düdükler çalınıyor.

Futbolda en kötü şey, özgüvenini kaybetmektir. Galatasaray'da bu kriz 60 dakika yaşandı. Hakan Ünsal'ın oynatılmamasında bu ısrar neden? Bakalım bu mantıksızlığın faturasını ne zaman göreceksiniz? Takımda defanstan ileriye adam geçerek çıkan oyuncu kalmadı. Hele bir de Hasan olmayınca, rakip de çok koşan bir takımsa, pas isabeti 4-5'i geçmeyen bu kadro kendi sahasında bile oyun kuramadı. Üstelik Malatyaspor bu yıl 3 antrenör değiştirdi ve takıma 37 yeni futbolcu alındı. Paraları da yok. Malatyaspor bu gerçeğiyle Galatasaray'ın oyununu bozan bir futbolu 60 dakika oynuyorsa, bu büyük bir başarıdır.

G.Saray ilk yarı 3 pozisyon yakaladı. Sergen'in şutu direkten döndü, bireysel beceriydi. Perez iyi bir paslaşmayla kaçtı, boş adama pas vereceğine egoistçe şut atmaya kalktı. Avrupa'da oynasa, hemen para cezası keserlerdi. Bir de Berkant'ın şutu kalecide kaldı. Buna karşılık Emre, Antalyaspor maçındaki gibi öyle bir top seyretti ki, Kerem zor kurtardı.

Futbol tribünden utandı
G.Saray kendine inancını neden yitirdi? Arka arkaya rahatlıkla 10 pas yapan takım 5 pası zor üretir oldu. Kanatlardan çıkılamayınca G.Saray forveti bu kez ortada kümeleniyor. Teketekte adam geçme özellikleri olmadığı ve iki santrfor Murat ile Ümit Karan aynı topa hamle yaptıkları için kargaşada top eziyorlar. Hava hakimiyeti de rakip defanstaydı. Nihayet oyunun tek golünü Murat kafayla atarak bu kompleksi de kırdı.

G.Saray'da Bülent oyun kurmak için vurduğu topların çoğunu rakibe yolladı. Perez 10 kez atağa kalktı, o da yarıdan fazlasını rakibe teslim etti. Ümit Karan penaltı verilmesi için ceza alanında kendini yere bırakacağına niye ayakta kalmıyor?

İşte bu G.Saray son yarım saatte açıldı. Daha doğrusu, sahadaki bu futbol, tribün desteğinden utandı; rakibe saldırmaya başladılar. Ziya Doğan da defansif oyuncu Cemal'i çıkarıp son dakikalarda gol atmak için çaba gösterdi.

Artık ligimizde zayıf takım kalmadı. Başarı için, devamlı formda olmaya mecbursunuz, bu yılın özelliği bu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır