kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Tek pozisyon

Maçlar sahada kazanılıyor. Her ne kadar yöneticiler beyanatlar vererek, hakemler üzerinde baskı unsuru yaratmak istiyorlarsa da, bunlar bazen ters de tepebilir.

Dün akşamki 90 dakikaya şöyle bir baktığımızda; Perez, hakemi aldatmaktan ikinci sarıyı görüyor. Çok normal. Bülent Akın sakatlanıyor, kafa kafaya çıkılan bir ikili mücadele. Bülent de sakatlanabilir, rakibi de... Sergen sakatlanıyor, hiçbir ikili mücadele yokken, kendi kendine. Mert, yine iki sarı karttan kırmızı görüyor. Mert'e sorsak, acaba aynı hareketleri Galatasaray forması altında yaptığı zaman çift sarı karttan atılır mıydı? Hakemin takdir hakkı. Peki seyirci niye kızıyor? Stada gelen ve para veren bu kalabalık, eski Galatasaray'ını sahada bulamıyor. İte kaka zorla top oynayan bir takım var sahada.

İşin başka enteresan yönü, Ünsal Çimen, seyirciye de çok fazla direnemiyor. Genelde takdir haklarını hep Galatasaray lehine kullanıyor. O zaman Galatasaray'ın soruyu kendine yöneltmesi gerekir; "Ben nerede hata yapıyorum?" diye.

Açılmanın ağır faturası
Malatyaspor, genelde defansta derinliği iyi kurdu, az adamla hücuma gitti. Galatasaray böyle oynayan takımlara karşı zorlanıyor. Çünkü hava hakimiyeti olan bir santrforu da yok. Malatyaspor, bir pozisyonda iştahlanıyor, Galatasaray defansını az adamla yakalıyorlar, 6 kişi ile hücuma gidiyorlar. "Madem Galatasaray bu kadar oynuyor, hiç olmazsa biz de gol atalım işini tam bitirelim" hedefindeler. Koca 90 dakikada arka taraflarını bir tek bu pozisyonda açıyorlar, eksik kalıyorlar. Ve kontra bir topla da karşılaşmanın tek golü geliyor. Sarı-kırmızılı takım, ne savunmada ne orta alanda ne de hücumda organize olamadılar. Hücuma ağır çıktılar. Hakan Ünsal'ın olmaması, sol tarafta onlar için büyük kayıp. Hasan Şaş da olmayınca bu kanattaki bütün yük, tek başına Ergün'ün üstüne biniyor. Sağ tarafta Perez 1 maç iyi oynuyor, 3 maç kötü...

Savunmadaki en istikrarlı oyuncu Emre... "Oynaması çok zor, ayağı kırıldı kırılacak" dediler, ama sahaya çıkıp çatır çatır görevini yaptı. O zaman hafta içinde beyanat verenlerin biraz dikkat etmesi gerekir. İnandırıcılıklarını sıfıra indiriyorlar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır