kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cimbom kör topal

Evinde rakip tanımayan Aslan bu kez zorlandı. İlk yarıda 2 topu direkte patlayan G.Saray bu sezon sahasında 12. galibiyeti aldı. Perez ve Mert Korkmaz'ın kırmızı kart gördüğü maçta, sarı-kırmızılılar geçen hafta Antalya deplasmanında olduğu gibi yine 2 sakat verdi
Geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanında kaybedilen 2 puanın ardından evine dönmüştü Galatasaray. Geçen sezon F.Bahçe'ye şampiyonluk getiren ev üstünlüğünü sürdürebilmekti amaç.

Hafta içinde kamuoyunu meşgul eden Sergen ilk 11'deydi. 2. yarının ilk 4 haftasından 12 puan çıkaran Malatya ise 3 eski G.Saraylı (Mert, Mapeza, Evren) ile serisine devam etmek istiyordu.

4.dakikada Sergen, sağ taraftan kaçan Murat'a topu aktardı. Ancak Murat'ın çaprazdan şutu dışarı çıktı. 7.dakikada Malatyaspor, gole çok yaklaştı. Emre, Kerem'e geri pası verdi. Araya giren Fazlı, ligdeki 9.golünü atma şansını Kerem'in ayaklarına teslim etti.

Sergen direğe takıldı
G.Saray, bir türlü istediği tempoyu yakalamıyor, Malatyaspor kontrataklarında rakibin son hamledeki başarısızlığından yararlanıyordu. 19'da kazanılan serbest atışı Sergen kullandı. Onun usta sol ayağının yönlendirdiği top üst direğe çarpıp dışarı gitti. 28.dakikada da Ergün'ün zımba gibi şutunu Milosevski kornere çeldi. 30'da olduğu yere yığılan Sergen, karşılaşmayı terketti.

35'de sonra G.Saray, daha arzulu ve atak oynamaya başladı. 38'de ilk yarının en önemli pozisyonu yaşandı. Malatya kale sahası içindeki karambolde Bülent Akın, boş kale yerine topu yan direğe çarptırdı. Savunmanın dokunduğu topa Ümit Karan vurdu. 6 pas içinde Berkant ve Bülent Korkmaz, topu içeri dürtemediler. 51'de gelişen Malatya atağında soldan Şakiri ortaladı. Fazlı müsait durumda topu ıskaladı. Rakibin üstüne gittikçe yüklenen G.Saray, 60.dakikada istediği ve beklediği golü buldu. Sağdan Ergün adrese ortaladı. Kendini çok iyi saklayan Murat, G.Saray formasıyla ilk resmi golünü akıllı bir kafa vuruşuyla kaydetti: 1-0.

Maç kıpkırmızı oldu
71'de Ümit Karan'a sert giren Mert, ağabeyi Bülent'in gözleri önünde Çimen tarafından 2.sarı kartla oyundan atıldı. 80'de kırmızı kart sırası G.Saray'daydı. Sağdan ceza alanına giren Perez, rakibinin topa müdahalesinin ardından kendini yerde buldu. Ünsal Çimen, bu düşüşün kendini aldatmaya yönelik olduğuna hükmederek Perez'i 2.sarıdan dışarı attı. Fransız oyuncunun derbide oynama ümidi kalmamıştı artık. Kalan dakikalarda iki takımın atakları sonuçsuz kaldı. Ve G.Saray, evinde peş peşe 12.galibiyetini alarak derbi öncesi moral buldu.

Yaşar YALÇIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır