kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Duayene son dua

Türk siyasetinin duayenlerinden ve en renkli simalarından Osman Bölükbaşı, eski ve yeni siyasilerin bir araya geldiği bir törenle son yolculuğuna uğurlandı
Türk siyasetinin duayeni Osman Bölükbaşı ile Afyon eski milletvekili, Milli Birlik Komitesi eski üyesi Muzaffer Özdağ dün toprağa verildi. Bölükbaşı ve Özdağ için yapılan cenaze törenleri eski ve yeni siyasi siyasileri bir araya getirdi.

Bölükbaşı ve Özdağ için ilk tören TBMM'de yapıldı. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de "Yakın dostu" Osman Bölükbaşı'nın cenaze töreni için Meclis'e geldi. Meclis'teki törenden sonra cenazeler Kocatepe Camii'ne getirildi. Kocatepe Camii'nde, cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.

ESKİ EŞİ KATILAMADI
Buradaki törene, Bölükbaşı ve Özdağ'ın ailesi ve yakınları, Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Bahçeli, 9. Cumhurbaşkanı Demirel, Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Maliye Bakanı Sümer Oral, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Turizm Bakanı Mustafa Taşar, TBMM Başkan vekili Murat Sökmenoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, SP Genel Başkanı Kutan, DTP Genel Başkanı Sezgin, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ATP Genel Başkanı Türkeş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan, MİT eski mensubu Korkut Eken, çok sayıda milletvekili ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeye evliliklerinin 53. yılında boşandığı eşi Meliha Bölükbaşı rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Osman Bölükbaşı ve Muzaffer Özdağ'ın son derece üzgün olan aileleri taziyeleri kabul etti.

TÜRKEŞ'İN MEZARINDAN TOPRAK
Bölükbaşı ve Özdağ daha sonra için Cebeci Asri Mezarlığı'na götürülerek burada toprağa verildiler. Daha sonra, Bölükbaşı'nın mezarına MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in mezarından ve Bölükbaşı'nın doğduğu Kırşehir'in Hasanlar köyünden getirilen topraklar serpildi. Bahçeli de Bölükbaşı'nın kabrine kürekle toprak attı. Bölükbaşı'nın defnedilmesinden sonra Bahçeli ve beraberindekiler Muzaffer Özdağ'ın kabrine geçtiler. Bahçeli, Özdağ'ın kabrine de Türkeş'in mezarından getirilen topraktan serpti.

BİR DÖNEMİN RAKİPLERİ YAN YANA SAF TUTTU
12 Eylül darbesi öncesi birbirleriyle siyasi rakip olan ve birbirlerine son derece sert muhalefet yapan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, cenaze namazında yan yana saf tuttular. Cenaze namazı kılınırken ön safta bulunan SP lideri Recai Kutan yerini Erbakan'a verdi. Bölükbaşı ve Özdağ'ın cenazeleri, namazdan sonra, tekbir sesleri eşliğinde Cebeci Asri Mezarlığı'na uğurlandı.

Erbakan'ın, Ecevit'in omuzuna samimi bir şekilde dokunarak hal hatır sorması dikkati çekti. Maliye Bakanı Oral'ın, Bölükbaşı'nın "Ben asfalt yollarda değil, taşlı yollarda politika yaptım" sözlerini anımsatması üzerine Ecevit, "Evet, tek başına" diyerek, Bölükbaşı'na Allah'tan rahmet diledi. Cenazeye, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin çelenk gönderdiği görüldü.

Erhan SEVEN-Fatma CAN-Göksel ÇAĞLAV



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır