kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Zayıfın telafisi olur ama kaybedilen çocuğun olmaz

İlk ve orta öğretimde tüm yurtta 16 milyon öğrenci dün karne heyecanı yaşadı. 17 günlük sömestr tatili başladı
İlk ve orta öğretimde birinci dönem dün sona erdi ve 16 milyon öğrenci karne aldı. Kurban Bayramı ile birlikte 17 günlük tatil de başladı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, karne alan çocuklara velilerin sevgi ve şefkatle yaklaşmalarını isteyerek, "Bu çocuklar, sizin çocuklarınız. Notun, karnenin telafisi olur ama kaybedilecek bir çocuğun telafisi olmaz" dedi. Zeytinburnu Haluk Ündeğer Müfredat Laboratuvar İlköğretim Okulu'ndaki törende konuşan Balıbey, velilere "veli karnesi" adı altında bir yazı gönderildiğini söyledi. Rehberler tarafından hazırlanan ve "Çocuğunuz Sizin İçin Önemliyse" başlığını taşıyan yazı şöyle:

VELİLERE DE KARNE VERİLDİ
"Çocuğunuzun karnesiyle ilgili duygunuzu, çocuğunuzun kişiliğine saldırmadan net şekilde anlatın, çocuğunuzu suçlamayın, isim ve lakap takmayın, tehdit etmeyin, eleştirmeyin ve emir vermeyin. Bağırma, dövme, cezalandırma ve benzeri davranışlardan kaçının. Çocuğunuzu kar amacı olarak görmeyin. Çocuğunuzun duygularını konuşun, ona ders çalışma yöntemleri ile ilgili seçme şansı verin."

Bu karneyle çok büyük bir sinerji oluşturduklarını belirten Balıbey, iki gündür velilerden teşekkür faksları aldıklarını belirterek "Demek ki mesaj, adres yerini buldu" dedi. Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu da dün incelemelerde bulunduğu Erzurum'da Kocatepe İlköğretim Okulunu ziyaret etti, öğrencilere karne dağıtttı.

İKİ ÖĞRENCİ İNTİHAR ETTİ
Bu arada tüm uyarılara karşın karne intiharları da bir türlü önlenemedi. Kırşehir'de karnesinde 2 zayıf bulunan Kubilay Şen (15) kendini iple asarak intihar etti. İzmir'de Seyit Şanlı Endüstri Meslek Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi Samet Öztürk ise altı zayıfı bulunduğu için bunalıma girdi. Aktürk babasına ait tabancayla kendini öldürdü. Kocaeli'nin Derince ilçesinde D.E (16) zayıf not yüzünden ailesiyle tartıştı. Daha sonra 5. kattan atlayan genç kız ağır yaralandı. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Hüsnü Özay İlköğretim Okulu öğrencisi Nurten Korkudan (12) ise karnesindeki zayıf nedeniyle evden kaçtı. Nurten aranıyor.

Erhan DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır