kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tekerlemede takıldı Fransızca döktürdü

Bir TV programında "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" atasözünü bir türlü söyleyemeyen Kamer Genç, öğrencilerle Fransızca tartıştı
Ömer İzgi'nin Azerbaycan'da bulunması nedeniyle TBMM Başkanlığı'na vekalet eden DYP'li Kamer Genç, kendisini ziyaret eden Sorbonne Üniversitesi öğrencilerine, akıcı Fransızcası ile adeta "Ermeni" dersi verdi. Genç'in Fransızca konuşurken bir kez bile teklememesi dinleyenleri şaşırttı. Çünkü Genç'in, bir TV programında "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" atasözünü bir türlü söyleyememesi hala akıllardan çıkmadı. Canlı yayında bu atasözünü söylemek için en az 2 dakika uğraşan Genç tüm çabasına rağmen "Anlayana davul saz, sivrisinek anlamayana.." gibi manasız ifadelerden öteye gidememiş, konuyu "Aman neyse, o tekerleme, atasözü" şeklinde bağlamıştı. Oysa Genç dün, Türkiye'nin Ermenilerden özür dilemesini isteyen öğrencilere kızarak Fransızca, "Özür dilenecek bir şey yapılmadı. Ayrıca savaş ortamında yaşananlar için özür dilenmez, Tarihi tarihçilere bırakın" diye hiç teklemeden çıkıştı.

GENÇ'İN KIZDIĞI AN
Türkiye Tanıtım Demokrasi Araştırma ve Laik Oluşum Vakfı'nın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Fransa'nın Sorbonne Üniversitesi'nde eğitim gören 17 öğrenci, dün TBMM'yi ziyaret etti. Gençler, özellikle TBMM Başkanı Vekili Genç ile sohbetleri sırasında Ermeni soykırımı konusuna değindiler.

Danıştay'da çalıştığı sırada Paris'te staj yapan Genç, öğrencilere kendi dilleriyle hitap etti. Görüşmenin basına kapalı bölümünde Fransız öğrenciler yönelttikleri sorular ile Genç'i sinirlendirdiler. Genç, öğrencilerin, "Almanya Yahudiler'den özür diledi sorun çözüldü. Siz de Ermenilerden özür dileseniz olmaz mı?" sorusuna, "Biz Ermeniler'den özür dileyecek hiç bir şey yapmadık. Rus harbinde Doğu Anadolu'da binlerce insan öldürüldü. Savaş ortamında yaşananlar için özür dilenmez. Sizin mantığınıza göre, dünyada savaşan herkesin birbirinden özür dilemesi lazım. Tarihi tarihçilere bırakın" yanıtını verdi.

Şebnem HOŞGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır