kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sivas'ın padişahı!

Tarım Bakanı Gökalp kendini övmek için kitap bastırdı. Gökalp'in kitabında anlattıkları ekonomik kriz içinde olan Türkiye için değil memleketi Sivas için çalıştığını ortaya çıkardı
MHP'li Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'ın memleketi Sivas için yaptıklarını anlatan "Sivas'ın Gökalp'le Değişen Yüzü" adlı kitap, kendisini ekonomik kriz içindeki Türkiye'ye değil, Sivas'ın refahına adadığını ortaya koyuyor.

Kardeşi Fikri Yücel Gökalp'ın Sivas Sağlık İl Müdürü olarak atanmasında rol oynayan Gökalp, Sivas Sağlık Müdürlüğü'ne 4 ambulans tahsis edilmesini sağlamıştı. Ambulansların teslim töreninde valilik önüne kırmızı halı serilerek karşılanması kamuoyunda tepki gören Gökalp, şimdi de kitabıyla gündemde.

Kitapta, at yarışları için ödenek çıkartmaktan, köy konağı için bütçe aktarılmasına, Sivas'ın haberleşme hizmetleri için 32 trilyon liralık kaynak kullanılmasından, bin 250 kilometre yol yapımı için 22.5 trilyon lira harcanmasına dek pek çok icraat, Gökalp için iftihar kaynağı oluyor.

Kitabın önsözünde Gökalp, "Şanlı tarihine yakışır bir görünüme bürünmüş Sivas için göreve geldiğimizden bu yana yaptıklarımız, hemşerilerimizin takdirlerine sunulmuştur" diyorsa da, Sivaslılar, MHP İl Teşkilatı tarafından 10 bin adet bastırılıp 1 ay önce tanıtılan kitapta yazanları inandırıcı bulmuyor.

Kitapta, 30 aylık döneminde Gökalp'in Ankara'daki icraatlarına fazla değinilmiyor ama, memleketine yaptığı yatırımlar şöyle anlatılıyor:

"Sivas meralarının ıslahı için 2 yılda 3.5 trilyon lira kaynak aktardık. Sivas'taki üretici kooperatiflerine 30 ayda 4 trilyon liralık destek sağladık. Sivas çiftçisine 1.5 trilyon lira değerinde 12 bin tonluk tohumluk yardımı yaptık. TMO vasıtasıyla 22 trilyon liralık alım yaptık. Tarım sitesine 1.2 trilyon liralık ödenek çıkartarak, bir yılda bitirdik."

AT YARIŞI ÖDENEĞİ
Gökalp'in icraatları kitapta şu sözlerle devam ediyor: "Sivas'ın haberleşme hizmetleri için 32 trilyon liralık kaynak kullandık. İlimizin karayolları için 22.5 trilyon lira harcayarak, 1250 kilometre yol yaptık. 21'inci yüzyılda susuzluk Sivas'ımızın kaderi olamaz dedik ve 4 Eylül İçme Suyu Barajı'na 2000 yılında 1.3 trilyon, 2001 yılında 5 trilyon lira ödenek ayırdık. Sivas'taki diğer baraj ve gölet yapımlarına hız verdik. Gürün, Gemerek, Hafik ve Suşehri Devlet Hastaneleri'ni hizmete açtık ve personel ihtiyacını karşıladık."

Ve Tarım Bakanı Gökalp'in gurur duyduğu icraatlarından insanı gülümseten bazıları: "At yarışları için ödenekler çıkardım, köy konağı için kaynak aktardım, köy fırını için milyarlar harcadım..."

İŞTE GÖKALP'İN İCRAATLARI
* At yarışı için ödenek çıkardım

* Köy konağı ve köy fırını için ödenek çıkardım

* Sivas'in haberleşme hizmetleri için 32 trilyon harcadım

* Tarım sitesi yapımına, 1.2 trilyon lira çıkartıp 1 yılda bitirdim

* 4 devlet hastanesi açıp sağlık personeli atadım

* Sivas'ın karayolları için 22.5 trilyon lira harcadım

* 2 yılda 3.5 trilyon lirayı Sivas'ın meralarına harcadım

* TMO vasıtasıyla 22 trilyon liralık alım yaptık

* 30 ayda Türkiye'yi defalarca baştan başa dolaştım

* Türkiye'yi dünyada başarıyla temsil ettim

Burçin BELGE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   85
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   15
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır