kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Swissotel'i işgal davası Yargıtay'da

Swissotel'in işgalli ile ilgili davada İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların DGM'de yargılanması gerektiği görüşüyle "görevsizlik" kararı verdi. Dosya, "uyuşmazlığın giderilmesi" amacıyla Yargıtay'a gönderildi.
Mahkemenin, DGM Yasası'ndaki değişikliğin ardından İstanbul 5 No'lu DGM'den gönderilen dava dosyasına ilişkin verilen "görevsizlik" kararında, sanıkların eylemlerinin davanın açıldığı tarihte yürürlükte olan "4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu"nda tarifini bulan "Doğrudan veya dolaylı bir biçimde bir kurumun yönetim ve denetimini ele geçirmek amacıyla tehdit, baskı, cebir ve şiddet uygulamak suretiyle suç işlemek için örgüt kurmak" olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

DGM'NİN GÖREV ALANI
Bu suçun DGM'lerin görev alanında olduğu ifade edilen kararda, sanıkların, "4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu"nun 1. ve 2. maddeleri ile "Hürriyeti tahdit" ve "Suç olan fiili övmek" suçlarından, 7 ile 18'er yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaları gerektiği anlatıldı. Mahkeme, davanın DGM'den "görevsizlik" kararı ile gelmiş olması nedeniyle, "uyuşmazlığın giderilmesi" için dosyanın Yargıtay'a gönderilmesini de karara bağladı.

Rusya'nın Çeçenistan'a müdahalesini protesto amacıyla 22 Nisan 2001'de Swissotel'i işgal ederek içerideki müşterileri yaklaşık 12 saat süreyle rehin tutan Muhammed Emin Tokcan ile diğer 12 kişi hakkında DGM Başsavcılığı dava açmıştı. Sanıklan hakkıda 14 yıl 6 ay ile 26'şar yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır