kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Cumada 'Sabır' hutbesi

Afyon'da depremden sonraki ilk cuma namazı, açık alanlarda kılındı. Bölgeye Ankara'dan giden Din İşleri Daire Başkanı, 2 bin kişiye 'Sabırlı olun' çağrısı yaptı
42kişinin hayatını kaybettiği Sultandağı depreminde camilerin de hasar görmesi nedeniyle vatandaşlar cuma namazını açık havada, parklarda kıldı. 3 Şubat Pazar günü meydana gelen depremde en fazla can kaybının olduğu Eber beldesinde halk çadır kentteki açık alanda, tüm camilerin hasarlı olduğu Bolvadin'de parkta, Sultandağı'nda ise ilçe dışındaki caminin bahçesinde namaz kıldı.

Depremde en fazla can kaybı ve hasarın meydana geldiği Eber beldesinde, iki caminin de hasarlı olması nedeniyle cuma namazı için çadır kentte kilim, branda ve battaniyelerden bir alan oluşturuldu. Salâ belediye hoparlöründen, ezan ise yüksek bir tepeden okundu. İmam İsa Alaca ise, okuldan getirtilen sıraların üzerine çıkarak hutbe okudu. Namaz öncesinde, depremde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu. Yakınlarını kaybeden bazı vatandaşlar, dua okunurken gözyaşlarını tutamadılar.

Yakasenek kasabasında, daha önce ilkokul olarak kullanılan sosyal tesislerin bahçesine kilim ve battaniyeler serilerek, Çay ilçesinde depremde hasar görmeyen Asri Camii'nde cuma namazı kılındı.

Bolvadin ilçe merkezinde ise 44 caminin tümünün hasarlı olması nedeniyle önceki gün namazın ilçe merkezinde Dudayev Parkı'nda topluca yapılacağı vatandaşlara belediye hoparlörleriyle duyuruldu.

TÜRKİYE SİZİN YANINIZDADIR
Sabah erken saatlerden itibaren ibadet için hazırlıkların yapıldığı parka, camilerden halı ve kilimler getirildi, hoparlörlerden cuma namazı kılmak isteyen vatandaşların seccadelerini getirmeyi unutmamaları için anonslar yapıldı. Bölgeye giden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Kahyaoğlu, parktaki yaklaşık 2 bin kişiye, "Sabırlı olun" çağrısı yaptı. Kahyaoğlu, "İnşallah bundan sonra da camilerde namaz kılacağız. Üzülmeyin, sabırlı olun. Bütün Türkiye sizin yanınızdadır" diye konuştu.

Kayseri'de kılınan cuma namazından sonra ise Afyon'daki depremzedeler için bağış toplandı.

Ömer MAZİ - Yusuf DALAMAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır