kapat
09.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Narkozdan çıktığı gibi oyuncaklara... Iınnnn

atv'deki 'Yarınlar Umut Olsun' programında milyonların içini sızlatan lösemili Yakup Adar, ilk ameliyatını oldu. Sağlık durumu iyiye giden minik Yakup ayılır ayılmaz oyuncaklarına koştu
Yakup'un trajedesi 5 gün önce ekranlara gelmişti. Milyonlarca kişi, 3 yaşındaki kara gözlü bir oğlan çocuğunun lösemiye yakalandığını, kurtuluşunun ancak ameliyatla mümkün olacağını, ama fakir babasının ömür boyu çalışsa bile tedavi masrafını karşılayamayacağını üzüntüyle izledi. Yakup, atv'de yayınlanan "Yarınlar Umut Olsun" programında gündeme gelmeseydi belki de ölecekti... Kaderi bu programla değişiverdi. Yakup için tam 33 milyar 600 milyon lira bağış toplandı.

Yakup Adar dün İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyat edildi. Vücuduna uyumlu plastik benzeri özel bir maddeden yapılan bir boru, boynundan kalbine yerleştirildi. Yakup'un tedavisinin ilk aşamasında 5.5 milyar lira harcandı.

ERKEN TEŞHİS KURTARACAK
Yakup'un operasyonunu gerçekleştiren Devrim Künt, "Operasyon başarılı geçti. Ona da bütün lösemili hastalarına uyguladığımız bir operasyon yaptık... Katater taktık. Bu katater onun kan alırken veya ilaç verilirken acı çekmesini önlüyor. Bir süre sonra da kemoterapi ve radyoterapiye başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Dr. Künt, SABAH'a konuştuğu sırada henüz ayılmamış olan minik Yakup için, "3-4 saat sonra ayağa kalkacak ve yarın hiçbir şey hissetmeyecek, hatta oyun bile oynayabilecek" dedi ve ekledi: "Yakup'un tedavisinden umutluyuz. Çünkü hastalığı düşük riskli ve erken teşhiş nedeniyle tedaviye iyi cevap vermesini beklediğimiz türden."

Baba Ezdin Adar ise atv ve yüzlerce hayırsever sayesinde yalnız kalmadıklarını söyledi. "Bu program tam evimize dönmek üzereyken bize umut verdi. Sadece Yakup değil, biz de yeniden doğmuş gibi olduk. Bizi televizyonda izleyen arkadaş ve hemşehrilerimiz hastaneye kadar gelip kan veriyor. Ne kadar teşekkür etsem az" diye konuştu.

BAĞIŞLAR 33 MİLYARI BULDU
Yakup'un tedavisi için 20 milyar lira gerekiyordu. Fakat bağışların toplamı 33 milyar 600 milyonu buldu.

Diğer çocuklar için arayın: Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı bağış hesabı Vakıflar Bankası, Şehremini Şubesi 2002072 nolu hesap

İlker AKGÜNGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır