kapat
01.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 MEDYA
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

EL KAİDE'NİN 5 MİLYAR DOLARI VAR

El Kaide'nin gelir kaynaklarını inceleyen ekonomistler, örgütün 5 milyar dolarlık servetinin büyük bölümünü uyuşturucudan elde ettiğini belirtti
Ekonomİ uzmanlarına göre Usame bin Ladin'in El Kaide örgütü son derece zengin bir örgüt. El Kaide'nin yıllık bütçesi 20 ile 50 milyon dolar arasında. Bütün malvarlığıyla 5 milyar dolara sahip olduğu belirtilen örgütün 3 bine yakın aktif üyesi bulunuyor. Terörist örgütün temel gelirlerinin yüzde 40'ının uyuşturucu, yüzde 30'una yakınının da dini gruplardan geldiği belirtiliyor.

TUTUMLU MİLİTANLAR!
Alman Gizli Servisi (BND)'nin geçtiğimiz günlerde Münih kenti yakınlarında düzenlediği gizli bir toplantıya katılan uzmanlar, El Kaide'nin gelir kaynaklarını masaya yatırdı. Toplantıya katılan Fransızlar'ın terörizm karşıtı savcılarından Jean-Louis Bruguiere, örgütün eylemlerinde oldukça tasarruflu harcamalar yaptığını kaydetti. 11 Eylül saldırıları için harcanan rakamın 1 milyon doları aşmadığını belirten Bruguiere, 1995 yılının yaz ve sonbahar aylarında Fransa'yı kasıp kavuran terör olaylarında toplam 150 bin Frank harcandığını ifade etti.

Toplantıda söz alan ekonomist Prof. Friedrich Schneider, esas masrafın örgütün dünyaya yayılması, endüstriyel ve ticari şirketlerin kurulması, silah satın alımı ve masif yıkıcı eylemler için harcandığını söyledi.

Birçok terör örgütünün Güney Amerika ve Ortadoğu'dan gelen uyuşturucuyu Avrupa veya Kuzey Amerika'ya aktardıkları belirtilen toplantıda, Ladin ve adamlarının Rus mafyasıyla ilişki içinde olduğu da kaydedildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır