kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )

Enerji Bakanı'na..

Bir süredir yaşadığımız olaylar, zorunlu olarak bizi, Enerji Bakanlığı'nda, daha doğrusu TPAO'da olup bitenlerden uzak tuttu..

Sonunda işler geldi ve TPAO'nun futbol takımına dayandı. Bu takımın ismi, Batman Petrolspor.. Bir bakanlığın spora destek vermesi çok güzel.. Güzel olmasına güzel de, ama hesap kitap işleri acaba ne durumda?

Bu takıma harcanan paraları hesabını kim tutuyor? Şimdiye kadar kaç para harcandı acaba? Şu geçen 4 yıl içinde kaç milyar gitti? Transferler, kamp paraları.. Nedir bunların tutarı?

Bölge Müdürü Talat Atalay açığa alındı.. Müfettiş raporları ortada.. Peki açığa alınmasına alındı da, neden yasal işlem yapılmıyor?

Enerji Bakanı Zeki Çakan'a soralım:

"Talat Atalay hakkında hangi yasal işlemi yaptınız? Yapmadınız ise neden yapmadınız? Bu konuda, ANAP'lı bazı milletvekillerinin veya partililerin baskısı altında kaldınız mı?"

Başka sorular da soralım Bakan Çakan'a.. Örneğin, "İdil ve Alvar'da son 2 yıl içinde yapılan sondajlarda, kaç milyon dolar çöpe atıldı?"

Olmuyor
Evet olmuyor Bakan bey, olmuyor.. Bu paralar sizin babanızın malı değil.. Enerji Bakanlığı ANAP'ın çiftliği mi? Bu milletin verdiği vergilerden harcanıyor bu muazzam paralar..

Sayın Bakan, bir zahmet getirtin şu Petrolspor'a giden milyarlar ile çöpe atılan sondaj paraları ile ilgili dosyaları ve sonra da gereğini yapın.. Bunu yapmak için de, illaki benim kalkıp, "Müfettiş raporlarını yayınlamamı beklemeyin".. Ama gereğini yapmazsanız yayınlayacağım, haberiniz olsun..

Enerji Bakanı Çakan'a sorularımız bitmez.. İşte bir tane daha: "Batman'da son 2 yıl içinde ne kadar ihale, kimlere verildi?"

Bir zahmet bunu da açıklayabilirse sayın Bakan, memnun olacağız.. Kendisini alkışlayacağız.. "İşte şeffaf yönetim budur" diyeceğiz..

Hadi bakalım Enerji Bakanı Çakan.. Elinizi tutan yok.. Eğer partiniz elinizi tutuyorsa, biz ve bakanlığınızdaki bütün dürüst insanlar yanınızda olacaktır.. Buna emin olun..

Sayın Bakan, Talat Atalay'ın yerine Mustafa Kart getirildi. Bu zatın oturduğu Bölge Müdürü lojmanının yenilenmesine, acaba ne kadar para harcandı? Kaç milyar dersiniz sayın Bakan? Sizin haberiniz var mı bu paralardan?

Maliye Bakanı Sümer Oral, "İsrafa asla izin vermeyeceğiz" dedi.. Sadece Batman'da olup bitenlere bir bakın, sonra da buyurun buradan yakın sayın Oral.. İsrafa izin verilmeyecekmiş.. Güldürmeyin insanı.. Bir daha da "tasarruf genelgesi" filan yayınlamayın. Bürokratlarınız bile takmıyor..

Biz inanıyoruz ki, Başbakan Ecevit Enerji Bakanlığı'nda yapılan harcama ve israf miktarını bir öğrenirse, yüreğine iner..

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır