kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Beni çürütemezler'


Görevinden uzaklaştırılan Esenyurt Beldesi Belediye Başkanı Gürbüz, "Beni öldürtmek istediler, öldürtemediler. Şimdi de çürütmek istiyorlar" dedi
Esenyurt Belde Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Gürbüz Çapan'ın da aralarında bulunduğu 25'i tutuklu 42 sanığın, "çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak", "rüşvet almak", "rüşvet vermek", "ihaleye fesat karıştırmak" ve "sahte evrak düzenlemek" suçlarından yargılanmasına başlandı.

İstanbul 1 No'lu DGM'deki duruşmada kimlik tespiti sırasında "Belediye başkanlığı yapardım" diyen Çapan, 40 sayfadan oluşan yazılı savunmasını da mahkeme heyetine sundu. Bu davanın "rastgele bir dava olmadığını" ifade eden Çapan, davanın muhatabının kendisi olduğunu, diğer sanıkların ise "bu işin salçası, sosu durumunda bulunduğunu" kaydetti. Belediye başkanlığı döneminde hazırlanan projelerin Habitat'ta örnek gösterildiğini hatırlatan Çapan, "Bu mahkemeden, Esenyurt belediyeciliği ve Gürbüz Çapan aklanarak çıkacak. Bu çürüyen Türkiye'de neden buradayım, neden çeteden yargılanıyorum? Bunun hesaplaşması burada yapılacak. Solcuyum, ben bu ülkenin erdemiyim, yüzakıyım, diğer yarısıyım" diye konuştu.

HESAPLAŞACAĞIZ
Belediye başkanlığı döneminde partideki bir grubun yağma yapmak istediğini, ama buna izin vermediklerini anlatan Çapan, kendisinden şikayetçi olanları suçlayarak "Bunlar beni öldürtmek istediler, öldürtemediler. Şimdi de çürütmek istiyorlar. Benim çürüyecek bir tarafım yok" dedi.

Vakıflar aracılığıyla para akladığı, belediye ihalelerinde usulsüzlük yaptığı iddialarının doğru olmadığını savunan Çapan, malvarlığının da söylendiği kadar yüklü meblağlar olmadığını, bir dairesi ile 2 parça taşınmazının bulunduğunu, 14 milyar lira değerinde hisse senedi aldığını, bunun bile kamuoyuna 14 trilyon lira olarak yansıdığını söyledi. Belediyede yoğunluk artırımı yaptığı iddialarını da kabul etmediğini belirten Çapan, "İspat etsinler, beni asmassanız ya da ben kendimi asmazsam namerdim" diye konuştu. Kendilerinin "mafya" gibi gösterildiğini anlatan Çapan, "Merhamet edin. Merhametin kulağı sağır mı? Niye mafyayız, neyin mafyasıyız?" diye sordu.

Çapan, "Belli siyasal çevrelerin ve kimi çıkar gruplarının bu yargılama ile ilgili hesapları bulunduğunu" da iddia etti. Duruşmada, daha sonra diğer sanıklar savunma yaptı. Bu arada, Prof.Dr.Uğur Alacakaptan, yıllar sonra ilk kez duruşmaya çıktı.

Veli SARIBOĞA

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır