kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

SP ampul kırıyor!


SP'li Sünnetçioğlu teşkilat toplantılarında ampul kırıp, "İşte ampulün ömrü bu" diyor
AK Partililerin bile beğenmediği "ampul" amblemi, partinin başını ağrıtıyor. FP'nin kapatılmasıyla iki partiye ayrılan AK Parti ve SP arasında şimdi de "ampul" kavgası çıktı. SP yetkilileri, teşkilat toplantılarında AKP'nin amblemi olan ampulü yere atarak kırıyor. Bu yöntemin, seçim propagandası olarak da kullanılması benimsendi.

SP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Sünnetçioğlu, partisinin teşkilat toplantılarında yanında getirdiği ampulü cebinden çıkarıp yere bırakıyor ve kırıyor. Sünnetçioğlu daha sonra da "İşte ampulün ömrü bu kadar. Ampul ışığın gerçek kaynağı değildir. Işığın gerçek kaynağı bizim amblemimizdeki yıldızlardır" diyor. Sünnetçioğlu'nun geliştirdiği bu yöntem SP'lilerin beğenisini topladı ve partinin bu propoganda unsurunu, seçim öncesi mitinglerde de kullanması amaçlandı.

AKP'LİLER KIZGIN
SP'nin "ampul kırma" yöntemine kızan AKP'liler ise eski dava arkadaşlarını "basitlikle" suçladılar. Ampul kırma projesini geliştiren Sünnetçioğlu'nun hemşehrisi ve AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu, SABAH'a "Benzer bir olaya ben de tanık oldum. Ama gülüp geçiyorum" dedi. SP'lilerin, dostluklarını sürdürdükleri AKP milletvekillerine, Tayyip Erdoğan'ın Rize'li olduğu hatırlatarak anlattığı son ampul esprisi de kulislerde dilden dile dolaşıyor:

- Dört Karadenizli bir ampulü nasıl takar?

Yanıt: Biri tabureye çıkar, ampulü tutar. Diğer üçü ise aşağıdan tabureyi çevirir.

SP ve AK Parti pazarlığa oturdu
Referandum ortadan kaldırmak amacıyla milletvekili maaşlarıyla ilgili tek maddelik Anayasa değişikliği teklifi dün Meclis'te imzaya açıldı. DSP, MHP ve ANAP'ın imzaladığı teklife, DYP'liler de destek verirken, AK Parti ve SP pazarlığa başladılar. Partilerarası Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'li Ertuğrul Yalçınbayır, tek maddelik değişiklik yerine, Necmettin Erbakan'ın yasağını bitirecek, Tayyip Erdoğan'a da milletvekilliği yolu açacak düzenlemelerle birlikte "mini paket" oluşturulmasını istedi, SP'liler de destekledi. İktidar partileri karşı çıkınca SP ve AKP'liler, "Liderlerinizle görüşüp, çözüm bulun" dediler. SP Genel Sekreteri Suat Pamukçu da basın toplantısıyla pazarlığı resmi ağızdan ilan edip, "Yasaklar mutlaka kaldırılmalı" dedi. SP ve AK Partililer, tek maddelik teklife imza vermeyeceklerini bildirdiler.

Hüseyin ÖZALP

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır