kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vakit kaybedemeyiz


Sezer'e: Bir an önce TBMM ile uzlaşma sağlamalı
Bakanlara: Yine krizle uyandık. Kavga etmeyin
Çiller'e: Kendi gücümüzle geldik, tekrar geleceğiz.

Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin "sonucu belli" referanduma tahammülü olmadığını belirtti. Ecevit dün partisinin Meclis Grubu toplantısında, referandum konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e mesaj verdi. Anayasa değişikliklerinin Avrupa Birliği ve batı basınında övgü ile karşılandığını belirten Ecevit, "bir maddenin Cumhurbaşkanı tarafından referanduma gönderilmesinin Türkiye'de neredeyse bir krize neden olacağını" ifade ederek şunları söyledi: "Onun için milletvekili ödenek ve yollukları konusunda bir an önce Cumhurbaşkanı ile TBMM arasında uzlaşmaya varılmalı ve referandum gündemden çıkarılmalıdır. Bazı muhalefet çevreleri, referandumun erken seçim ve hükümet değişikliğini zorunlu kılacağını öne sürüyorlar. Gerçekle ilgisi yok. Çünkü referandum nedeni olan Anayasa değişikliğinden iktidar kadar, muhalefet partileri de sorumludur. Çözümü de birlikte bulmalıdırlar."

HAVANDA SU DÖVMEYELİM
Ecevit, referandumun gündemden çıkarılmaması halinde, Türkiye'nin 4 ayının havanda su dövülerek geçirileceğini belirtti ve "Oysa bu 4 ay Türkiye'ye ekonomimizin düzlüğe çıkarılması için gereklidir. Dünyayı sarabilecek yangına karşı güvenlik önlemlerinin arttırılması için gereklidir. Avrupa Birliği'nde tam üyeliğimizi hızlandırmak için gereklidir." dedi. Ecevit, şöyle devam etti: "11 Eylül felaketi ardından dünya ekonomisinin, sürüklendiği daralmaya karşın, dış satımımızı ve turizmimizi yeniden canlandırmak zorundayız. Bütün bunları sağlayacak olanaklar ve kararlılık, halkımızda da, girişimcilerimizde de, hükümetimizde de vardır. Muhalefetin gensorularla, soluğumuzu kesmeye uğraşmasına karşın, yılmadan, usanmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz."

GÜCÜMÜZ VAR, AŞACAĞIZ
Ecevit, son dönemde köylülerin borçlarını ertelediklerini, KÖY-TÜR'ü batmaktan kurtardıklarını, Ziraat Bankası borçlarını ertelediklerini, hafta sonu da Ordu-Mesudiye'de KÖYKENT hareketinin bir yılda sağlanan sonuçlarını göreceklerini hatırlattı. Ecevit, hedefin özel sektör kuruluşlarının sorunlarına çözüm getirmek olduğunu belirterek şöyle konuştu: "En büyük güç moral gücüdür, irade gücüdür, inanç gücüdür. Bu güç de bizde vardır. Bu güç ile her engeli aşacağız"

Ecevit, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve Bayındırlık Bakanı Abdulkadir Akcan'ın İhale Yasası konusunda basının önündeki tartışmalarına da kızdı. Ecevit, bakanlara şu uyarıda bulundu: "Bu sabah yine kriz sesleri ile uyandık. İki bakanımız bir yasa tasarısının zamanlamasıyla ilgili bir tartışmış. Basın eleştiri görevini yerine getirebilir. Ama lütfen, her tartışmaya kriz sıfatı yapıştırılmasın. Tabii bakanlarımız da tartışmalarını basın önünde yapmazsa, iyi olur."

ÇİLLER'E BORCUMUZ YOK
Ecevit, DYP lideri Tansu Çiller'in, "Bize borcunuz var, azınlık hükümeti kurmamıza yardımcı olun" çağrısına ise şu yanıtı verdi: "Meğer bizim Çiller'e borcumuz varmış. İlle iktidar bizde olsun, diye herhangi bir partiye ricacı olmadık. İddialı partiler birbirine güvenemedi, seçimlere kadar hükümeti bize emanet etti. İktidara başkalarının desteği ile değil, kendi gücümüzle geldik, yine geleceğiz."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır