kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hizbullah'ın son hedefi: Özdemir


Terör örgütü Hizbullah, Gaffar Okkan suikastinin ardından bu kez de İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'i hedef seçti.
Hizbullah tarafından, İstanbul Küçükçekmece'de 14 Ekim günü pusuya düşürülerek öldürülen üç polisin katillerine yönelik, 8 ayrı kentte teknik takip yapan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ekipleri, kanlı örgütün bu kez de Hasan Özdelmir'e yönelik bir suikast planı hazırlığı içinde olduğunu belirledi. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'e bizzat İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun tarafından bilgi aktarıldı ve koruma önlemlerinin arttırılması istendi.

İstihbarat Daire Başkanlığı ekipleri üç polisin şehit olduğu 14 Ekim eylemin de Hizbullah tarafından gerçekleştirildiğinin belirlenmesi üzerine örgüte yönelik yeni çalışmalar başlattı. Toparlanmaya çalışan ve "Çökertilmediğini ispat" amacıyla yeni eylemlere girişme hazırlığında olan örgütün, Gaffar Okkan suikasti gibi kamuoyunda ses getirecek yeni bir eyleme daha hazırlandığı anlaşıldı.

BEYKOZ'UN İNTİKAMI
Hizbullah'ın lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü Beykoz Operasyonunun da intikamını almak isteyen örgütün, İstanbul Emniyet Müdürü Vali Hasan Özdemir'e yönelik çalışma yaptığını ve suikast planladığı öğrenildi. Bu bilgiyi öğrenen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı gizli bir yazı ile Özdemir'i uyararak koruma önlemlerinin arttırılmasını istedi. Daire Başkanı Uzun da Özdemlir'e bilgi verdi. Konuyla ilgili SABAH'ın sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen "Hasan Özdemir'e yönelik bir suikast planı" konusunda "Tedbirli başa kar yağmaz" dedi ve şunları söyledi: Bize çeşitli zamanlarda bu tür örgütlere ve eylem planlarına ilişkin değişik bilgiler gelir. Bu tip örgütlerin hedefinde her zaman bazı kişiler bulunur. Gelen bilgiler çerçevesinde biz de gerekeni yaparız. Şimdi size bu bilgi geldi de diyemem gelmedi de diyemem. Sadece şunu söyleyebilirim. O da Anadolu'da bir deyim vardır 'Tedbirli başa kar yağmaz" derler. Kimse merak etmesin. Biz ne gerekiyorsa onu yaparız...

Gelişmeler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, önlemler için Özdemir'e zırhlı araç verilmesini ve koruma sayısının artırılmasını istedi. Özdemir'in ise yakın çevresine, "Olacakla, öleceğe çare yok. Kaderimizde şehit olmak varsa bundan şeref duyarız" dediği öğrenildi.

Ünsal ERGEL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır