kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Şehirde arsenik dağda bakteri


Emet'in şehir suyu şebekesinde arsenik dağ suyunda ise bakteri çıktı
Kütahya'nın Emet İlçesi'nde yaşayanlar, zehirli suyu içerek bile bile kanser oluyor. Şebeke suyunda normal düzeyinin 9 katı arsenik tespit edilen Emet'te, alternatif olarak kullanılan dağ suyunda da bakteri çıktı. Ancak halk hiçbirşey olmamış gibi günlük yaşamına devam ediyor. İnsanlar, çamaşır yıkanırken dahi kullanılmaması gereken arsenikli suyu; hem yemeklerinde kullanıyor, hem de içiyor. İlçede, bazı makamlar arasında yapılan ve çözüm üretmeyen resmi yazışmalar dışında hiçbir girişim yok.

RAPOR KARMAŞASI
İlk olarak, Kütahya Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda 12 yıl önce, daha sonra da çeşitli aralıklarla MTA laboratuvarlarında yapılan incelemelerde suda, tehlikeli düzeyde arseniğe rastlanmasına rağmen, İller Bankası'nın eş zamanlı raporları, endişe gerektiren bir durum olmadığı yönünde hazırlanmış. Emet'te, arsenik tespit edilmesine rağmen 8 yıl süreyle hiçbir girişim yapılmamış. 2001 yılına gelindiğinde Kaymakam Aziz Mercan'ın isteğiyle bir inceleme gerçekleştirilmiş. Bu inceleme sonunda İller Bankası, ilk olarak normal düzeyinin dokuz katı ve tehlikeli düzeyde arseniğe rastlandığına ilişkin bir rapor hazırlamış.

İller Bankası'nın raporlarına dayanarak on binlerce insanın yıllarca bu suyu içtiklerini belirten Belediye Başkanı İsmail Fidan, arsenikten korkan bazı vatandaşların da daha önce tifo ve sarılık hastalıklarına yol açtığı için içilmemesi önerilen dağ suyunu içtiklerini anlattı..

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır