kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ödüllü polise 30 yıl hapis


Kendisine izin vermeyen müdürünü makamında öldüren polis memuru idamdan döndü
Antalya Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Tebligat Şube Müdürü Alptekin Kızılırmak'ı kendisine izin vermediği gerekçesiyle öldüren polis memuru Halil Türkaslan, 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen müdürün kızları cezayı az buldu ve "Bu ceza babamızı geri getirir mi" diyerek gözyaşları döktü.

DURUŞMA SALONUNDA İSYAN
Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Alptekin Kızılırmak'ın eşi ve iki kızı da hazır bulundu. İdamla yargılanan Halil Türkaslan, "hafif tahrik" nedeniyle önce ömür boyu, daha sonra da 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Talihsiz polis müdürünün eşi Tülay Kızılırmak karara isyan ederek "Bizi mağdur etti. Çok kötü durumdayız. Çocuklarım sürekli babalarının yokluğundan yakınıp ağlıyorlar. Bu ceza ona az bile. Kocamın canı ne olacak" diye gözyaşları döktü.

Sanık Halil Türkaslan'ın eşi Fatma Türkaslan ise cezayı ağır bulduğunu belirterek "Kocamın ağır tahrikle bu suçu işlediğine inanıyorum. Müdür beyin ölümü hepimizi üzdü. Ancak yapacak bir şey yok" dedi.Türkaslan karara itiraz edeceğini söyledi.

ÖDÜL VERDİ KURŞUN YEDİ
Cinayet, 02 Haziran 2000 tarihinde işlendi. Halil Türkaslan, kardeşlerinin trafik kazası geçirdiğini belirterek müdürü Alptekin Kızılırmak'tan izin istedi. Ancak bu isteği 30 gün izin kullandığı için reddedilen Türkaslan, çılgına döndü.

Kızılırmak'a kurşun yağdıran öfkeli polis, yakalanırken 5 kurşun yarası alan talihsiz müdür hayatını kaybetti. Alptekin Kızılırmak'ın olaydan iki ay önce Halil Türkaslan'ı şubedeki başarılarından dolayı bir maaş ikramiye, Cumhuriyet Altını ve takdir belgesiyle ödüllendirdiği ortaya çıktı.

Erol AKKIR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır