kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

AIDS'li kocasını boşadı


Kocasının kendisine, bile bile AIDS virüsü bulaştırdığını tesadüfen öğrenen Sevgi Ulukaya'nın hayatı bir anda kabusa döndü
26 yaşındaki Sevgi Ulukaya, 2 yıl önce Ümit Ulukaya ile evlendiğinde dünyanın en mutlu kadını gibi hissediyordu kendini. Herşey bir peri masalı kadar güzeldi. Birbirlerine deliler gibi aşıktılar ve ailelerinin de rızasıyla bir Sevgililer Günü'nde,14 Şubat 1999'da nikah defterine imzayı attılar. Ancak çiftin mutluluğu sadece bir yıl sürdü.

Antalyalı Sevgi Ulukaya, bir rahatsızlığı nedeniyle gittiği Devlet Hastanesi'nde yapılan kan testlerinin sonucunu öğrendiğinde herşey bir kabusa döndü: kanında HIV virüsüne rastlanmıştı. Eşi Ümit Ulukaya, askerliğini yaptığı sırada yabancı uyruklu bir kadınla birlikte olmuş ve AIDS'i ondan kapmıştı. İşin daha da kötüsü bu gerçeği bildiği halde Sevgi Hanım'dan gizlemiş ve evlenip sevdiği kadını ölüme mahkum etmişti. Bir anda dünyası yıkılan Sevgi Ulukaya, 1998 yılının Kasım ayında mahkemeye başvurarak hem boşanma davası açtı hem de kocasından şikâyetçi oldu.

KOCAYA HAPİS CEZASI
Soruşturmayı yürüten savcılık Ümit Ulukaya'yı tutukladı ve "eşini öldürmeye tam teşebbüs"ten ömürboyu hapis istemiyle dava açtı. Ancak AIDS'li koca sadece 2 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Çift kısa süre sonra da boşandı.

Kurtarın beni bu kadından!
Antalya'lı Hüseyin Bektaş'ın başından uzun bir evlilik geçmişti. 80 yaşındaki Hüseyin 1993 yılında karısını kaybettikten sonra yalnızlığa ancak 5 yıl dayanabildi. Kendisine bir can yoldaşı arıyordu ki imdadına Fatma Hanım yetişti. Hüseyin Dede, 1998'de kendisinden 40 yaş küçük Fatma Hanım'la evlendi. Üstelik 600 metrekarelik bir arsa ve bir evi de karısının üzerine yaptı. Ancak mutluluğu kısa sürdü.

Evliliğinin dördüncü ayında Fatma Hanım, eşiyle yatağını ayırdı. Bir gün eve erkek getirmeye başlayınca Hüseyin Dede, soluğu mahkemede aldı. Hüseyin Dede, hakime yalvardı: "Eve sivil polis diyerek birini getirdi. 2 gün odadan çıkmadılar. Kurtarın beni bu kadından!" İki yıl sonra mahkeme çifti ayırdı.

Çocuktan boşanılmaz!
Boşanma çocuklu aileleri daha çok etkiliyor. Özellikle küçük çocuklarda uyku ve yemek problemi başlıyor. Biraz büyükleri saldırganlaşabilir, ergenlik çağındakiler için tehlike daha büyüktür. Okulda başarısızlıklar artar.

Psikolog Suna Tanaltay, boşanan çiftleri uyarıyor: "Çocuk hangi tarafta kalırsa öbür tarafı özler. Keşke her iki taraf da onu sık sık arasalar ve "Bu ev senin evin, istediğin her zaman gelebilirsin, gelmelisin" deseler herşey çok daha kolay olur. Anne-babalar unutmamalıdır: "Çocuktan boşanılmaz!"

Dayakçı koca evden uzaklaştırıldı
32 yaşındaki Aşkın Ofsar, "Aileyi Koruma Kanunu" çerçevesinde İzmir 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde yargılanıyordu. Zira Ofsar'ın 12 yıllık eşi Gönül hanım, eşi tarafından dövüldüğü için mahkemeye başvurmuştu. Evdeki huzursuzluk boyutu o kadar büyümüştü ki Gönül Hanım, çocuklarının eve girmeye korktuklarını söylüyordu.

Korktuk
Bu yüzden 8 yaşındaki kızları alt katlarında oturan annesinde kalıyordu. Aslına bakılırsa, dayaktan kayınpeder Hüseyin Mehmetoğlu ve eşi Fadime de nasibini almıştı. Kızlarının durumuna üzülen karı-koca bir gün konuşmaya gittikleri damatları tarafından dövüldüklerini iddia ediyordu. Doktor raporlarını inceleyen yargıç, alkışlanacak bir karar aldı. Karara göre Aşkın Ofsar, 6 ay boyunca eşi ve çocuklarına yaklaşamayacaktı.

BİTTİ

Ali EYCE -Erol AKKIR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır