kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aslıtürk'ü ABD'den istedik


Interpolce aranan Orhan Aslıtürk'ün Londra'dan çıkacağını öğrenen Türk polisi FBI'la temasa geçerek kaçağı yakalattı
Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün eski eşi Orhan Aslıtürk'ün önceki gece Amerika'ya giriş yaparken yakalanmasının ardından Türkiye "Acil iade" talebinde bulundu. Dört ayrı suçtan hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Aslıtürk, "difüzyon" yazısıyla uluslararası düzeyde aranıyordu. Ünlü kaçağı uzun süredir Londra'da takip eden Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ekipleri, Aslıtürk'ün Amerika'ya gideceğini tespit etti. Bu bilgi derhal Ankara'ya bildirildi ve yakalama için düğmeye basıldı. Ankara Amerika ile irtibata geçerek, Aslıtürk'ün bindiği uçağın, Miami'ye geliş saatini FBI'ya iletti.

Aslıtürk, önceki gün Türkiye saati ile 02.00'de uçaktan indi ve pasaport kontrolüne girdi. Kendi adına düzenlenmiş 08.12.1997 tarih ve TR-J-953385 seri nolu pasaport ve turist vizesi bulunan Aslıtürk, FBI ajanlarınca yakalanarak gözaltına alındı.

6 GÜNLÜK VİZESİ VAR
FBI, teyid için Türk interpolüyle irtibata geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Dairesi, Aslıtürk'ün "difüzyon" yazısı ile arandığını doğruladı. Aslıtürk'ün iadesinin çok kısa bir süreçte gerçekleşmesi bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Aslıtürk'ün vize tarihinin 6 gün içinde sona ereceğini, bu yüzden de ABD'de kalma şansının olmadığını belirttiler.

Aslıtürk, İstanbul DGM'ce "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve banka aracı kılmak suretiyle dolandırıcılık yapmak", Şişli 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce "kara para aklamak", Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce "Teşekkül halinde hayali ihracat yoluyla kaçakçılık" ve Bursa Sulh Ceza Mahkemesi'nce "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve kamu kurumlarını dolandırmak, sahte evrak tanzim etmek" suçlarından gıyabi tutuklama kararıyla aranıyordu.

Ünsal ERGEL

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır