kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

IMF yardımının adı kondu: 13 milyar dolar


IMF'den gelmesi beklenen ek yardım konusunda ilk resmi açıklamalar gelmeye başladı.
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'le İtalya'da yaptıkları temasların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fransa ve Belçika Maliye Bakanları, Türkiye'ye 13 milyar dolarlık ek IMF yardımı konusunu desteklediklerini belirtti.

Avrupa Yatırım Bankası'nın Akdeniz Ekonomik Kalkınması konusundaki toplantısı için bulunduğu İtalya'da maliye bakanları ile görüşen Derviş, dün yaptığı açıklamada milyarlarca dolarlık yeni kaynak konusunda umutlu olduğunu söyledi.

FRANSA'DAN DESTEK
Derviş'in ardından konuşan Fransa Maliye Bakanı Laurent Fabius "13 milyar dolarlık bir IMF yardımı konusunda yapılan toplantı çok olumlu geçti" dedi. Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Belçika Maliye Bakanı Reynerds da Türkiye için 13 milyar dolarlık yeni IMF yardımını desteklediğini ve bu kararın bir an önce alınması gerektiğini söyledi. Reynerds, "Aksi taktirde Türkiye için çok geç olur" diye konuştu. Maliye Bakanı, IMF kaynağının onaylanmasının ardından AB ve Avrupa Yatırım Bankası aracılığıyla yardım sağlanması için de çaba göstereceğini söyledi. Belçika, Türkiye'nin içinde yer aldığı grubu IMF İcra Kurulu'nda temsil ediyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır