kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Yılmaz: Yol ayrımındayız


KDV indirimi de dahil olmak üzere yeni bir ekonomik paket hazırlayan Yılmaz, "Ekonomide başarıyı sağlayamazsak herkes kaybeder" dedi
Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, parti olarak hazırladıkları KDV indirimi dahil yeni ekonomik programı, hükümet sorunu haline getirmeden uzlaşmacı bir anlayışla hayata geçirmek istediklerini belirtti. Yılmaz, ekonomi kurmaylarıyla yaptığı görüşmede, paketin 2 Kasım'a yetiştirilmesini isterken, programı uygulama konusunda kararlı olduklarını anlattı. Yılmaz, ancak bu kararlılığın hükümet sorununa dönüşmesinden yana olmadıklarını belirterek, şu uyarıda bulundu:

'SİYASET YARA ALIR'
"Hükümet, bu mücadelede başarılı olmak zorunda. Eğer ekonomik programda başarıyı sağlayamazsak kaybeden sadece ANAP veya hükümetin diğer iki ortağı olmaz. Türk siyaseti kaybeder. Türkiye yol ayrımındadır. Ya başarılı olacak, ya da Türkiye'yi karanlığa doğru sürükleyecek radikal hareketlere yönelecektir. Elbette hazırlayacağımız yeni ekonomik kararlarların uygulanması konusunda kararlı tavır sergileyeceğiz. Ama bunu hükümet içinde bir çatışmaya dönüştürmeyeceğiz."

ANAP'ın ekonomik programını hazırlayan İstanbul Milletvekili Nesrin Nas ise 'iktisadi çarpan' ve 'matematiksel eşitlik' kavramlarını tartışmaya açarak, "Ekonomide 2 kere 2, 4 etmez, 10 eder. İşte ekonomi yönetiminin anlamadığı konu budur. Bunu çözmek istiyoruz. Biz sorunlara iktisadi çarpan, ekonomi yönetimi matematiksel eşitlik açısından bakıyor" dedi.

Şamil TAYYAR

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır