kapat
26.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ruslar yüzlerce tank gönderiyor


Taliban yönetiminin ABD yardım paketlerini zehirleyeceğini belirleyen Washington, Moskova'dan işbirliği istedi. Ruslar da çok sayıda tank ve roketatarı Kuzey İttifakı'na destek için Afganistan'a göndermeye başladı
Ağır bombardımana karşı mağaralara çekilen Taliban yönetimi, Amerikan yardım ve gıda paketlerini zehirlemeye planlıyor. Operasyonda faal görev alan Amiral John Stufflebeem'in yaptığı açıklamaya göre, Taliban zehir kattığı paketleri Afgan halkına dağıtacak. Ölümlerin başlaması üzerine de "Amerika sizi öldürmek istiyor" propagandasına başlayacak. Taliban'ın bu taktiğini önceden haber alan Amerika, bunun önüne geçilmesi için Rusya'dan işbirliği istedi.

Washington Times gazetesi, Moskova yönetiminin bu talep karşısında Kuzey Afganistan'a yüzlerce tank yığmaya başladığını yazdı. Bu ayın sonuna kadar tankların sevkiyatı tamamlanmış olacak.

"KABİL'E GİRECEKLER"
Sevkiyatın Rusya'ya 45 milyon dolara mal olacağını belirten gazete, "Ruslar, 40 T-55 tankı, 80 BMP-1 ve BMP-2 tipi tank ile düzinelerce BTR-60 tipi zırhlı personel taşıyıcısı gönderiyor" iddiasında bulundu. Ruslar'ın Kuzey İttifakı'nın emrine vereceği silahlar arasında Grad 122 mm'lik roketatarlar ve ZSU-23-4 Shilka tipi uçaksavar sistemleri de bulunuyor.

Washington Times'a göre, Kuzey İttifakı Ruslar'ın gönderdiği tank ve zırhlı personel taşıyıcılarını ilk etapta ABD'nin attığı gıda paketlerini korumak için kullanacak.

SAVAŞ KANDAHAR'DA
Güvenlik sağlandıktan sonra da Kuzey İttifakı kara gücü takviyesiyle birlikte Kabil'e doğru ilerleyecek. Washington'daki uzmanlar, Taliban'ın "önümüzdeki birkaç hafta içinde" devrileceğine inandıklarını belirtti. Genelkurmay Başkan Yardımcısı Stufflebeem ise düzenlediği basın toplantısında, "Afganlar, Taliban'ın yaptığı açıklamalara inanmamalı. Pentagon'un dünyaya yalan söylediğine dair propaganda dönemi başladı" diye konuştu.

Askeri yetkililer ise ilk hedefin Kabil değil, Kandahar olduğunu açıkladı. Taliban'a destek veren Arap gönüllülerinin oluşturduğu 55'nci Tugay'ın çökertilmesinden sonra Kabil'e girmenin çok kolay olacağına inanan Amerikalı komutanlar, kara savaşının asıl Molla Muhammed Ömer ve Taliban'ın kalesi olan Kandahar'da olacağını iddia etti.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır