kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Nilhan'dan cennetteki babasına sevgiler


Kışlalı öldüğünde kızı Nilhan henüz 40 günlüktü. Bugün iki yaşında olan Nilhan, dün babasının mezarına kırmızı karanfiller bıraktı...
Gazeteci-Yazar Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 2'nci yıldönümünde, evinin önünde düzenlenen törenle anıldı. Kışlalı, evinin önünde arabasına binmiş, ön cam silecekleri arasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

İki yıl sonra dün, evinin önünde düzenlenen törene eşi Nilüfer Kışlalı ve iki yaşındaki kızı Nilhan da katıldı. Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden'in konuşmasından sonra, törene katılanlar Kışlalı'nın öldüğü yere karanfil bıraktılar, mum yaktılar. Karanfil bırakanlar arasında, 2 yaşındaki Nilhan da vardı.

BABASINI HİSSEDİYOR
Nilüfer Kışlalı, gazetecilerin soruları üzerine eşinizin öldürülüşünden bugüne geçen iki yılda ne değiştiğini, ne hissettiğini şöyle anlattı: "Onun yokluğu dışında, hayatımda hiç bir şey değişmedi. Hayatımız olağan şekilde devam ediyor. Diğer gelişmeleri de biliyorsunuz!.."

İçinin "gurur ve mutluluk dolu" olduğunu ifade eden Nilüfer Kışlalı, eşinin ölümünün kendilerine acıyla güzellikleri yaşamayı, mutlu olmayı öğrettiğini belirtti. Nilüfer Kışlalı, 2 yıldır Ahmet Taner Kışlalı'nın eşi ve ailesinden biri olmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Kışlalı, iki yaşında olan Nilhan'a hiç tanımadığı babasını sürekli anlattığını söyledi. Nilhan'a "Baban cennete gitti" dediğini anlatan Nilüfer Kışlalı, "Bu, tanrı sevgisi gibi... Dokunmasanız da seversiniz, içinizde hissedersiniz. Ona babasını anlatıyorum. Babasını çok seviyor ve çok iyi tanıyor" dedi. Nilüfer Kışlalı, gazetecilerin "Suikastten iki yıl sonunda gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "İlgilenmiyorum. Çünkü hiç birşey onu geri getirmeyecek" karşılığı verdi. Konuşmaların ardından Yenimahalle Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmet Taner Kışlalı Anıtı, 10. Yıl Marşı ve "Uğurlar olsun" türküsü eşliğinde alkışlarla açıldı.

Kışlalı için Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında da tören düzenlenirken, çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara ve İstanbul'daki binalarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır