kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Albayraklar'ı gizli kamerayla yakaladı


Müfettiş Eren, korktuğu için ifade vermeyen Albayraklar'ın eski muhasebecisinin konuşmasını "gizli kamera"yla kaydederek DGM'ye suç duyurusunda bulundu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Recep Tayyip Erdoğan döneminde aldıkları trilyonluk ihalelerle ilgili olarak başlatılan Albayrak Holding soruşturmasını yürüten Mülkiye Müfettişi Candan Eren'in ifade vermekten çekinen muhasebeci Zeki Nigiş'in konuşmalarını gizli kamera kullanarak kaydettiği öğrenildi. Eren, kendisi gibi müfettiş olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kuş'tan da "gizli kayıt yöntemiyle" bilgi elde etti.

Albayrak Holding'in eski muhasebecisi Nigiş ve Kuş'tan elde ettiği bilgiler doğrultusunda gerekli belgeleri toplayan Eren'in elindeki gizli görüntü kasetleri, İstanbul DGM Savcılığı tarafından değerlendirilecek.

Nigiş, Eren'e Albayraklar'ın ihale alırken izledikleri yöntemleri anlattı. Bu yöntemlerden biri olan "araç ruhsatlarında tahrifat yapma" yöntemi, Trafik Tescil Şubesi'nde özel bir komisyonun yaptığı inceleme sonunda ortaya çıkarıldı.

Eren'in uzun süren çabalar sonunda görüştüğü Nigiş'in anlattıklarına göre, Albayraklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldıkları personel taşıma ihalelerini resmi belgelerde tahrifat yapmak suretiyle kazandı.

NOTERDE SAHTEKARLIK
Eren'in raporunda, Nigiş'in anlattıkları; "İstanbul 28. Noteri'ni kullanarak hile yaparak, yani yaşlı arabanın ruhsatının fotokopisini çektikten sonra, daksille tahrifat yaptıklarını ve yaşını küçülttüklerini, daha sonra tekrar fotokopi çekerek düzeltilmiş fotokopilerin, 28. Noter aracılığıyla tasdiklenmesini sağlayıp belediyeye verilen dosyada bu fotokopilerin kullandıkları" şeklinde özetlenerek, personel taşıma ihalelerin sahte belgeler sayesinde alındığı belirtildi.

TRİLYONLAR AKTARILDI
Raporda ayrıca, Trafik Tescil Şubesi'nde oluşturulan komisyon tarafından incelenen Albayraklar'ın personel taşıması yapan 2 bin 500 civarındaki aracının 737'sinin sahte ruhsatlı araçlar olduğunun belirlendiğine dair tutanak düzenlenerek müfettişliğe bildirildiği yer aldı.

Raporda, servis taşımacılığı ihalelerine ilişkin şartnamelere en az 6 bin personel taşımacılığı yapmış olduğunun belgelendirilmesi ve kiralanan araç sahiplerinden noter tastikli taahhütname alınması gibi, 2886 Sayılı Kanun'un 2. Maddesi'ne aykırı bir şekilde rekabeti ortadan kaldıran hükümlerle diğer firmaların katılımının engellendiği bildirildi.

Araç kiralama işlerinde de büyük yolsuzluklar yapıldığı belirtilen raporda, "Büyükşehir Belediyesi personel taşıma ihalelerinde, 7 yıl boyunca Albayraklar'a trilyonlar aktarıldı" denildi. (SHA)

ERDOĞAN'A HEDİYE ARABA
MüfettİŞ raporunda Zeki Nigiş'ten alınan bilgiler arasında ilginç detaylara da yer veriliyor:

* Albayraklar'ın para kasası baba Ahmet Albayrak'ın evinde. Çok miktarda parayı dolar ve mark olarak bu evdeki kasada saklıyorlar. Ayrıca şirketin arşivi de Topkapı'daki binalarının çatısında bulunuyor.

* Çöp ihalelerine, ihalenin Albayraklar'a verilebilmesi için özel şartlar konuldu. 2 aylık çöp taşıma işi yapmış olma şartı çöp işinin Albayraklar'a verilmesi için konulmuş özel şart.

* Albayraklar, kılık kıyafetleri düzgün olmadığından ihalelere alınmazken, Erdoğan'la birlikte her türlü ihaleye girmeye başladılar.

* Eskiden yerli marka arabalara binerken, BMW'ler ithal ettiler. Erdoğan'a araba hediye verdiler. Metro ihalesi için ortaklıklar kurdular.

MÜFETTİŞ EREN'İ ŞİKAYET ETTİLER
Müfettiş Candan Eren'e gözdağı vermek isteyen Albayraklar'ın bugüne kadar, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ankara Cumhuriyet Savcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na kendisini şikayet ettiler. Müfettiş Eren de kendisiyle ilgili asılsız yayınlar ve suçlamalar yapmaları nedeniyle Albayraklar aleyhine 20 milyarlık tazminat davası açtı.

Albayraklar'la ilgili çok sayıda kişinin ifadelerine başvuran Eren, derlediği belgelerle soruşturma dosyasını tamamlayıp DGM Savcığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Albayrak ailesi hakkında "suç işlemek için çete oluşturmak ve menfaat etmin etmek"tan soruştuma başlattı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır