kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Stres bitirdi

Müthiş bir başlangıç. İstekli, arzulu, ikili mücadelelerin tamamına hakim ve kazanmak istediğini rakibine ilk dakikadan itibaren hissettiren bir Beşiktaş. Ve bunun akabinde gelen 2 gol.

Beşiktaş, Türkiye'nin en iyi kontratak yapan takımı. İlhan, İbrahim, Bayram ve Nihat gibi rakibin arkasında alan bulduklarında çok çabuk çıkan ve pozisyonlar üreten bir takım. Maçın ilk yarısında da bu silahlarını mükemmel kullandı. İki tane gol buldu. Golden fazla da gol pozisyonları buldu. Bunları ne kadar gole çeviremediyse de müthiş bir üstünlük sağladı.

Orta alanda rakipten dönen tüm topları kazandı. Defans bloğu arkasına adam kaçırmadı ve markaj altında tuttukları oyunculara gol şansı vermediler. Biraz daha dikkatli olabilseydiler Beşiktaş ilk yarıda G.Saray'ı sürklase edebilirdi.

Fakat 2.yarıyla birlikte bambaşka bir Beşiktaş gördük.

Özellikle Sergen'in oyun girmesiyle orta alandaki tüm üstünlüğü G.Saray'a kaptırdı. Dönen hiçbir topu kazanamadı. En önemlisi ilerideki ofans oyuncuları topu kontrol edip defansın ve orta alanın çıkmasına fırsat tanımadılar. Akabinde bir de özellikle ölü toplarda yapılan adam paylaşma hataları eklenince maçı hiç beklemediği bir şekilde beraberliğe getirdi.

Fevzi de olmasaydı...

Şunu anlamak mümkün değil. Kendi sahanızda 2-0 öne geçip tüm avantajları ele almışken maçı bu şekle getirmeyi kabul edemiyorum. Kabahati hakemde aramayalım. Oyun inisiyatifini rakibine bırakırsan topu onun daha fazla kullanmasına izin verirsen, dönen topları da kazanamazsan buna razı olursun. Bir de şükredersin iyi ki Fevzi var diye. 2-2'den sonra başarılı kurtarışları olmasa belki mağlup bitirilecekti.

Şampiyonluk yarışına tekrar asılabilmek ve en önemlisi rakibini yakalamak için eline geçen bu fırsatı kullanamamak çok yazık. Beşiktaş'ta görünen ciddi bir güven bunalımı var. Beşiktaş takımı baskı altındayken oynama becerisine bir türlü ulaşamadı. Mağlupken strese giriyor. Galipken de strese giriyor.

Maç 2-2'ye geldikten sonra tekrar rakibinin üstüne gitti, tekrar pozisyonlar buldu. Peki o zaman şunu sormak gerekiyor? Niye bu takım 2-0'ken ikinci yarıyı böyle oynamadı? Niye mahkum oynadı? Niye savunmayı bu kadar geride kurdu. Bunların cevabını herhalde Daum verecektir.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır