kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


İşte İmparator

Fatih Terim için İtalyan gazetecilerin deyimiyle, 'kritik' bir maçtı. Milano derbisinde lider İnter'e karşı Milan'ın alacağı skor, Terim'in geleceğine yön verecekti. Neden mi? Basın odasında İtalyan gazetecilere 'İmperatore'yi sordum. 60 yaşlarında, adının Maurizio olduğunu öğrendiğim kişi, "İnter yener, Terim gider, Ancelotti gelir" iddiasında bulundu. Bir an için aklım karıştı, yüreğimi ateş sardı. "Bu işler bu kadar kolay mı?" diye düşünürken, Maurizzio, "Terim'i Berlusconi istemiyor" dedi. Ben de ona, "Peki Terim'i kendi getirmedi mi?" diye sordum. "Hayır, Galiani getirdi. Terim geldiğinde Berlusconi'nin aklı fikri siyasettiydi. Şimdi o, 'Bebeğim' dediği Ancelotti'yi istiyor. Çünkü Ancelotti, Milan'ın sembol futbolcularından" diye cevap verdi. O sırada lafa bir başka gazeteci karıştı ve, "Terim medyayla çok çatışıyor. Bu ona zarar verir" dedi.

Yenilgiyi kabullenmedi

Yerime giderken, "İmparator kuru gürültüye pabuç bırakmaz" diye düşünüyordum. 80 bin kişilik Guiseppe Meazza'nın büyülü ortamına G.Saray'la iki kez gittim ama hiç böyle dolu görmemiştim.

İlk 45 dakikada Milan akordu bozuk orkestra gibiydi. İnter akıllı savunma yappıp hücuma bilinçli çıkıyordu. Milan savunması, Ventola ve Kallon'la baş edemiyordu. Rui Costa yalnızları oynuyor, Albertini kaptırdığı toplarla saç-baş yolduruyordu. Shevchenko-Inzaghi anlaşamıyordu. Ventola'nın attığı gol, Abbiati ile savunmanın aynı dili konuşamamasından kaynaklandı.

Devre sonunda Terim'in sıkıntısı yüzünden okunuyordu. Ama hırsından dişlerini gıcırdatıyordu. Bu maçın böyle bitemeyeceğini tahmin etmiştim. Çünkü Terim, kaybetmeyi sevmiyordu. 2. yarıda Albertini'yi çıkartıp Contra'yı aldı, Milan'a, 'hücum' emrini verdi. Milan öyle pres yapıyordu ki, İnter, sahasından çıkamıyordu. Shevchenko, ardından Contra, İnter'in belini kırdı, Inzaghi ve yine Shevchenko ile gelen goller, 'İmparator' Terim'i zafere taşıdı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır