kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Nargileciler duman oldu!


Beyoğlu Belediyesi'nin, müşterileri güneşten, yağmurdan koruyan sundurmaları ani bir kararla yıkmaya başlaması, Amerikan Pazarı'ndaki gözde nargile kafelerinin işletmecilerini ve müdavimlerini ayağa kaldırdı
Yabancı malların satıldığı çarşı özelliğinden uzaklaştıktan sonra art arda açılan kafelerle İstanbul'un en gözde nargile mekanı haline gelen Tophane'deki Amerikan Pazarı'nda "sundurma krizi" yaşanıyor. Beyoğlu Belediyesi'nin "görüntü kirliliği yarattığı" gerekçesiyle kafelerin sundurmalarını yıkmaya başlaması, işletmecileri öfkelendirirken, müdavimlerin de tepkisini çekiyor.

TAKDİR BEKLERKEN CEZA
Belediyenin başta İstiklal Caddesi'ndekiler olmak üzere bütün düzenleme çalışmalarını takdir ettiklerini söyleyen işletmeciler, "Biz de aynı anlayış doğrultusunda parke taşlarını değiştirdik, aydınlatma direklerini yeniledik, sundurmalarımızı da çevreye uyumlu şekilde dizayn ettik. Belediyenin takdirini beklerken cezalandırıldık" diyor.

Kafelerde nargile keyfi yapan müdavimler de kendilerini güneşten ve yağmurdan koruyan sundurmaların yıkılmasına bir anlam veremediklerini söyleyerek, "Belediye böyle bir güzelliği yok etmemeli. Aksine mekanın tanıtımına destek olmalı" çağrısı yapıyor.

İŞLETMECİLER ŞAŞKIN ÇOK YAZIK
Mekanlarımızı güzelleştirdiğimiz için belediyeden takdir bekliyorduk tam aksine bir tavırla karşılaştık. Buna anlam veremiyoruz.

CEZA GİBİ
Belediyenin yaptığı bizleri haksız yere cezalandırmak. Biz burasını adeta yoktan var edip örnek bir çekim merkezi yarattık.

TUHAF
Gençleri kahve köşelerinden, barlardan kurtarıp onlara keyifli ve kaliteli bir ortam sunuyoruz. Bunun karşılığı yıkım olmamalı.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır