kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Denize nazır deprem evleri


Gölcük Saraylı'da Bayındırlık Bakanlığı tarafından yaptırılan deniz manzaralı konutlar parmak ısırtıyor.
1226 yeni konutuyla Saraylı modern bir şehir oldu

İzmİt'İn Gölcük ilçesi 17 Ağustos deprem felaketiyle yerle bir oldu. Binlerce insan çöken binaların altında kalarak yaşamını yitirdi, binlercesi de yaralandı. Depremde en büyük yıkıma uğrayan Gölcük ilçesinde çadırkentlerin yerini depremzedeler için yaptırılan konutlar aldı. Şimdi Gölcük' deniz ve yemyeşil orman manzaralı lüks kalıcı konutlar yükseliyor.

Özellikle Saraylı'daki deniz manzaralı konutlar hemen herkesin ilgi odağı oldu. Marmara depreminin ardından Bayındırlık Bakanlığı tarafından Gölcük Saraylı'da 1242, Dünya Bankası tarafindan ise 3568 adet konut yapıldı. İnşaası tamamlanan kalıcı konutlar ise modern bir şehir görüntüsü ortaya çıkardı. Bayındırlık Bakanlığı tarafından Nisan 2000 tarihinde yapılan ihale sonucu Gölcük ilçesinden Batum, Bart, Şura ve Kavanlar İnşaat, Değirmendere beldesinden Obitaş inşaat şirketleri bu modern konutların yapımını üstlendi.

DEPREMZEDE MEMNUN
Değirmendere, ve Saraylı'da inşaa edilen evlerin temeli 2000 yılının Haziran ayında atıldı ve 20 Mart 2001'de tamamlandı. Geçtiğimiz Haziran ayında ise hak sahipleri kuralarını çekerek oturacakları evleri belirlediler. 15 Ağustos'ta ise konutların 1226'sı hak sahiplerine teslim edilirken, 26 kişi bu konforlu evlerine anahtarlarını henüz almadı.

Gölcük'teki kalıcı konutların altyapıları ve mimarileri yanında çevre düzenlemeleri de son derece modern yapılırken, evlerine yerleşen depremzedeler oldukça memnun. Saraylı'da oturan Kadriye Yalta (solda), "Ben evden memnunum. Evler gayet güzel ve her şey mükemmel. Hiç masraf yapmadan teslim aldığımız evimize yerleştik. Yapılan evler villayı aratmayacak bir şekilde yapılmış"dedi. Hatice Harputlu ise, "Bu imkanı bizlere veren Devlet'ten Allah razı olsun. Evimize yerleştikten sonra deprem korkumuz büyük ölçüde hafifledi. İki kışı çadır ve prefabriklerde sürdürdükten sonra bu kışı villa gibi evlerde geçireceğimiz için mutluyum" şeklinde konuştu.

YENİDEN HUZUR GELDİ
Bayındırlık Bakanlığı'nın yaptırdığı apartmanlar, 1 blok, 3 kat ve 12 apartman olarak tasarlanmış. Daireler ise 80 metrekarelik ve 3 oda 1 salon olarak tasarlandı. Saraylı'da yükselen bu yeni muhitte ayrıca, çocuk oyun alanları, parklar, sosyal alanlar ve satranç oyun parkı bile var. 17 Ağustos sonrası büyük acılar çeken depremzedelerden en azından bazıları bu konutlar sayesinde yeniden huzurlu bir hayata merhaba dedi.

İnşaatların kontorülünü üstlenen Su Yapı Proje Müdürü Tuncer Özgüner, "Avrupa Kalkınma Bankası bu güzel kalıcı konutların projelerini Dünya ülkelerine örnek gösteriyor. Bayındırlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu kalıcı konutların metrekaresini biz ortalama olarak 85 milyon liradan yaptık. Yani 100 metrekarelik 3 oda bir salonun tamamını 8,5 milyar gibi bir rakamla bitirildi. Fakat Dünya Bankası, 80 metrekarelik bir dairenin metrekaresini 150 milyona yaptırıyor. Bu da 12 milyarı buluyor. Bayındırlık Bakanlığı olarak Devlet'e 3'te 2 oranında para kazandırdık. Yapmış olduğumuz kalıcı konutların hepsi birer villa görünümünde" diye konuştu.

Vedat TAŞTEKİN

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır