kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gereği düşünüldü: SABAH'a ilan verecek


İddiaları ilk kez SABAH yazdığı için, Mahieu mahkeme kararını gazetemize ilan vererek duyurmak zorunda!
Belçika'nın başkenti Brüksel'in Belediye Başkanı Freddy Thielemans'a ağır suçlamalarda bulunan Brüksel Parlamentosu'nun tek bağımsız milletvekili Albert M. Mahieu, ağır para cezasına çarptırıldı.

Belediye Başkanlığı'na seçildikten sonra göreve başlamak için Belçika Kralı'ndan onay beklerken sübyancılıkla suçlanan Freddy Thielemans'ı, mankeme haklı buldu.

Milletvekili Albert Mahieu'nun suçlamalari üzerine Belediye Başkanı Thielemans, Brüksel Adliyesi'nde dava açmıştı. Mankeme Başkan'ı suçsuz bulmakla kalmadı, milletvekili Mahieu'yü de 400 bin Belçika frangı (14 milyar 400 milyon Türk lirası) tazminat ödemeye mahkum etti.

İLK KEZ SABAH DUYURDU
Ancak hikaye bununla da bitmedi. Mahkeme bir karar daha aldı... Milletvekilinin iddiaları, "Belçika'nın Başkenti Bu İddiayla Çalkalanıyor: Başkan Sübyancı mı?" başlığıyla 11 Ocak 2001'de Belçika basınından önce SABAH'ta yayınlanmıştı. Mahkeme aldığı kararların SABAH'ta yayınlanmasını da istedi.

SABAH'ın habercilik görevini yerine getirdiğini vurgulayan mahkeme, bu asılsız iddiaları ortaya atan Albert Mahieu'nun ilan yoluyla kararı bir ay içinde gazetemizde yayınlatmasını istedi. Eğer Mahieu SABAH'a bu yönde bir ilan vermezse, geciktiği her gün için 10 bin Belçika frangı (360 milyon lira) ek tazminat ödeyecek!

Mahkemenin verdiği kararı adil bulmayan bağımsız milletvekili Albert Mahieu ise, "Belçika adaleti öldü. Belçika'da demokrasi yok. Sadece güçlünün sözü dinleniyor. Ama ben mücadelemden vazgeçmeyeceğim" dedi.

İDDİALAR NEYDİ?
Milletvekili Albert Mahieu, aralarında Belediye Başkanı Thielemans'ın da bulunduğu bir sübyancı çetesinin 1986-1989 yılları arasında 'Ecole des Eburons' ilkokulunda Türk ve Faslı çocuklara cinsel taciz ve tecavüzde bulunduklarını ileri sürmüştü. Brüksel'in 9 numaralı ilkokulu 'Ecole des Eburons'da 'Bale Geceleri' adıyla özel etkinlikler düzenlendiğini ileri süren Mahieu şöyle demişti:

"Bu gecelerde ilkokul çocukları Sosyalist Partili (PS) Freddy Thielemans ve arkadaşlarına sunuluyordu. Okul müdürü ve bazı öğretmenler de olayın içindeydi. Schaarbeek ve Saint Joost belediyeleri dahilinde ikamet eden öğrenci velileri şikayetçi oldular. Bazı öğretmenler de destek verdi. Ancak bir süre sonra herkes susturuldu. Her şey hasıraltı edildi..."

Yardım istemişti
Milletvekili Albert Mahieu, bu konuda Türk ve Faslı yetkililerden yardım istemişti. "Çetenin kullandığı çocuklar Türk ve Faslı. Onların Belçika'daki temsilcileri olaya sahip çıkmalılar. Bu görevden kimse kaçamaz" diyen milletvekili, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nde görevli, dönemin Birinci Müsteşarı Özer Aydan ile de bir görüşme yapmıştı.

Belediye Başkanı Thielemans hakkındaki iddialarını 2 bin sayfalık bir dosyada toplayan Albert Mahieu, o dönemde cinsel taciz ve tecavüze maruz kalan çocukların şimdi 20 yaşlarında olduğunu düşünerek bir de internet sitesi açmıştı. Fransızca olarak 550 sayfadan oluşan ve 'www.injustice.be' adresinde yer alan siteyle o gençlere ulaşmaya çalışan Mahieu'nin bu girişimi de mahkeme karariyla durduruldu.

Belçikalı Red Kit
Belçikalı işadamı Van Rossem'i hapse mahkum ettiren, 200 milyon Belçika franklık Assubel Sigorta yolsuzluğunu ortaya çıkaran ve organ mafyasını çökerten milletvekili Albert Mahieu, Başkan Thielemans'ın da peşini bırakmayacağını söylüyor. "Belçikalı Red Kit" olarak da tanınan Mahieu, "Böyle alçak bir kişinin Avrupa'nın başkenti Brüksel'e belediye başkanı olması utanç vericidir. Bunu kimse kabul edemez, etmemeli" diyerek, tepkisini ortaya koyuyor.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır