kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Turgut Özal'ın ölümü şüpheli


Özal'ın Asya gezisi sonrası ölmesinin ardından gizli oyunlar var... ....Türkler, Amerika Türkiye'ye ancak başı sıkıştığında yaklaşır demekte haklı
Amerika'nın saygın gazetesi New York Times'ın Türkiye eski temsilcisi Stephen Kinzer, Türkiye ile ilgili yine ilginç açıklamalarda bulundu. CNN televizyonunda katıldığı bir haber forumunda Türkiye'ye övgüler yağdıran Kinzer, bu kez de katıldığı Türk-Amerikan İşadamları Konseyi toplantısında eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü hakkında şüpheleri olduğunu söyledi. Türkiye'nin özellikle Orta Asya ve İslam ülkeleri üzerindeki etkisinin, Batılı devletlerden daha fazla olduğunu ifade eden Kinzer, "'Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal, bunun son derece farkındaydı. Bana göre, Orta Asya gezisinin hemen ertesi günü ani bir kalp krizi geçirmesinin ardında gizli oyunlar var" diye konuştu.

LADİN'İN OSMANLI İNTİKAMI
Türk-Amerikan ikili ilişkilerini de değerlendiren ünlü gazeteci, 11 Eylül sonrası Türkiye'nin çok önemli bir önemli rol üstlenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin, diğer NATO ülkeleri arasında terörizmin dilinden anlayan ve bizzat terörle savaşmış sayılı ülkelerden biri olduğuna da dikkat çekti. Güneydoğu Anadolu'nun, ABD'nin Irak'a uyguladığı ambargolarla perişan olduğunu da belirtti. Türk halkının Amerika'ya yaklaşımı konusunda ise şöyle konuştu:

Türkiye'deki bir çok kimse ABD'nin ancak başı sıkıştığında Türkiye'ye yaklaştığını düşünüyor. Bu düşüncelerinde de haklılar... Türk halkının orduya her konuda destek verdiğini, Afganistan konusunda dahi ordu ne derse saygı ile karşılayacaklarını vurgulayan ünlü gazeteci, "Halk, ordunun iç politikaya karışmasından rahatsızlık duyuyor ve bu şekilde devam ederse ordu halk üzerindeki etkisini kaybedecek. Bu da ilerisi için tehlike arz edebilir" dedi. Kinzer, Usame bin Ladin'in "İslam dünyasının 80 yıldır çektiklerinin intikamını alacağız" sözleriyle Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü kastettiğini de sözlerine ekledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır