kapat
22.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Taliban'dan çağrı: Cihad için kan verin


Peşaver halkı Taliban'ın çağrılarına körü körüne destek veriyor. Geçtiğimiz cuma toplanan 50 bin dolardan sonra dün de kan bağışında bulunuldu. Halk için bir sonraki adım ise mücahitlere katılmak...
Peşaver üniversite yolundaki Speem Jumat'ın "Beyaz Camii" hoparlöründen "Cihat için sizde kan verin" anonsları yapılıyor. Caminin önü insan dolu. Herkes kan vermek için sıraya girmiş, kutsal görevlerini yerine getirmeyi bekliyorlar. Kan verilen sedyelerin hemen yanı başında cihad için para toplanıyor.

Kan vermek için sıranın kendisine gelmesini bekleyen 27 yaşındaki Afgan göçmen Sale Mahmud daha 14 yaşındayken Ruslar'a karşı cihada katılmış. Gururla bir mücahit olduğunu söylüyor: "Geçen hafta 40 arkadaşım savaşmak için Afganistan'a gitti. Önümüzdeki günlerde ben de 60 kişilik bir grupla gideceğim. Yedi çocuğum var; üçü erkek. Gerekirse onları da savaşa götürürüm" diyerek, ekliyor: "Bizim kalaşnikoflarımız yoksa taşla savaşırız, ama sonunda zafer İslam'ın olacaktır."

'İYİ STİNGER FÜZESİ KULLANIRIM'
22 yaşındaki Zeynul Abdin şunları söylüyor: "Afganistan'da masum insanlar ölüyor, onlar için kanımın son damlasını vermeye hazırım. Birçok arkadaşım savaşa gitti, şimdi sıra bende. Çok iyi Stinger füzesi kullanırım. Amerika bilmeli ki bizler iman kuvvetiyle savaşmaktayız. Bu yüzden zafer bizlerin olacaktır."

11 Eylül saldırılarında hayatını kaybeden insanları soruyoruz Zeynul'a, "Kimse ölmeyi haketmiyor, Afganlar da" diye cevap veriyor. Tam bu esnada yapılan bir anons insanların nefretini açıkça ortaya koyuyor: "Burada bir Amerikalı görürseniz kardeşlerim, ona acımayın öldürün!"

Veli Muhammed ise 25 yaşında... Kan verirken fenalaşıyor. Doktor, "Kendini iyi hissetmiyorsan bırakabilirsin" diyor. Muhammed itiraz ediyor: "Ben bu kanı masum insanlar için veriyorum, bu kutsal bir görev."

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır