kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fener Finished


Ah Kanarya ah! 4. maçta puan hâlâ 'sıfır'! Oktay'ın golüyle öne geçtiğimiz maçta 'sıradan' Fransızlar farka gitti. Yazık! Artık UEFA şansımız bile kalmadı
Fenerbahçe için Avrupa'da "Ya hep ya hiç" maçıydı. 3 puanın dışındaki sonuçlar, grubun dibini gösteriyordu. 16 yıl önce Bordeaux'da yaşanan düğün gecesinin bir tekrarı gerekiyordu Lyon'da. Ne var ki, olmadı ve bir rüya tam anlamıyla bitti. Artık UEFA şansı da yok. F.Bahçe resmen yine Annesinin Ligi'nde.

Rapajç uzun zaman sonra ilk kez kulübeye çekilmişti. Kırmızı kart cezalısı Johnson'ın yokluğu acaba hissedilecek miydi? Ogün ve Lazetiç, Ganalı'nın enerjisini sahaya yansıtabilecek miydi? Ya da Oktay Rize moraliyle gol yollarında bekleneni verebilecek miydi? Bu soruların yanıtları maçın da sonucunu verecekti.

Maça temkinli başlayan F.Bahçe, 13. dakikada kalesinde ilk tehlikeyi yaşadı. Luyindula sağdan indi. Vurur gibi yapıp Govou'yu gördü. Onun vuruşu dışarı gitti. 19'da Luyindula, bu kez Mert'ten sıyrıldı, ama vuruşunda Rüştü başarılıydı.

Yıkan gol 46'da
35. dakika içinde 2 ilginç olay yaşandı. Önce Rüştü, Leverkusen maçındaki 6 saniye kuralı ihlâlinin bir benzerini yaptı. Neyse ki, Juninho'nun frikiği dışarı gitti. Devamında, Yusuf, orta sahada topu Edmilson'dan çaldı. İçeri doğru kaçan Oktay'a bıraktı. Oktay, akıllı bir vuruş yaptı ve ağları havalandırdı: 1-0.

39'da F.Bahçe savunmasının gaflet anında Luyindula beklemediği bir şekilde topu önünde buldu. Rüştü akıllıca önünü kapatıp pozisyonunu kaybetmesine neden oldu.

Devreyi galip kapatmaya ramak kalmıştı. Ne var ki, 45+1'de Violeau'nun arapasında Govou kendini kaybettirdi ve topla buluştu. Üzerine çıkan Rüştü'nün altından yaptığı plaseyle beraberliği getirdi: 1-1.

UEFA başka bahara
Lyon 53'te de öne geçti. Carriere, ortadan ceza alanına girdi. Ümit'in de katkısıyla top Govou'nun önüne düştü. Onun şutunu Rüştü çeldi ama Carriere ayak koydu: 2-1.

68'de, Avrupa hayâllerini bir başka bahara bırakan gol geldi. Sağda evinin bahçesi kadar boş bir alanda topla buluşan Govou ortaladı. Luyindula ön direkte topuğuyla dokundu. Delmotte, 7 yıl önceki Cannes maçlarında ve birkaç hafta önce olduğu gibi yine orada bitti: 3-1.

Fenerbahçe 76.dakikada yakaladığı maçı çevirme şansını kullanamadı. Oyuna yeni giren 'Prens' Rapajç, nefis bir uzun pas attı. Ogün sağdan bomboş ilerledi. Kaptan, solundaki Oktay'a verse boş kaleye gol olacaktı. Ancak o, topu kaleciye nişanlamayı tercih etti.

Kalan bölümdeki çabalar boşunaydı. Oktay'ın dışarı giden kafası ve karamboller Fenerbahçe'ye Annesi'nin Ligi'nin kapısını açıyordu.

Ferudun NİGDELIOĞLU

www.superbahis.com


www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır