kapat
18.10.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

www.ekdilamerica.com
Dünyadan
Spor
banner
Magazin
Kampüs
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Siyasi amaç aranır


ANAP lideri, "Kamuoyunun, Sezer'in bu davranışının ardında başka birtakım siyasi amaçlar araması kaçınılmazdır" dedi
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türk kamuoyunun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa'nın 86. maddesini referanduma götürme kararının ardında siyasi amaçlar aramasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Yılmaz, dün ANAP grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni bir yasa çıkartılmasına karşın Anayasa'nın 86. maddesinin Sezer tarafından referanduma götürülmesini anlamanın mümkün olmadığını ifade etti. Halkoylamasının maliyetinin milletvekili maaşlarında yapılacak artıştan daha yüksek olması nedeniyle amacın tasarruf olamayacağını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

BU OYUN BOZULMALI
"Amaç daha sonra doğması muhtemel hukuki yanlışlıkları önlemekse bunun yolu referanduma gidilmesi değildir. Bunun yolu, yeniden görüşmek üzere Anayasa değişikliğinin Meclis'e iadesidir. O zaman Türk kamuoyunun, Cumhurbaşkanı'nın bu davranışının ardında başka birtakım siyasi amaçlar araması kaçınılmazdır. Çünkü referanduma gidilmesi ile doğacak olan sonuçlar ortadadır. Referanduma gidilmesi ile vekil maaşlarıyla kıyaslanamayacak ölçüde bir kamu harcaması doğacaktır. Ekonomik kriz içindeki Türkiye'ye böyle bir yük yüklemeye kimsenin hakkı yoktur. Eğer 'Hayır' oyları fazla çıkarsa bu konu Yüce Meclis'i ve tümüyle sivil siyaseti itibarsızlaştırmak isteyenlerin elinde yeni bir istismar malzemesi olacaktır. 'Evet' oyları fazla çıkarsa bu da eğer varsa yapılmış olan hukuki yanlışın düzeltilmesine yaramayacaktır. Sonuçta halkla Meclis'i karşı karşıya getirmek isteyenlere, sivil siyaseti boğmak isteyenlere gün doğacaktır. Demokrasimizin selameti, devletimizin dengelerini korumak bakımından bu oyunun yine Yüce Meclis tarafından mutlaka bozulması gerekmektedir."

"TAKDİR MECLİS'İNDİR"
"Burada artık takdir Meclis'indir" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meclis isterse yeni bir düzenleme yaparak bu referandum ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Hatta bu değişikliğe başkaları ilave edilip Meclis'ten geçirilebilir. Ama isterse Yüce Meclis hiçbir düzenleme yapmaz, referanduma gidilir. Burada ANAP olarak bizim referanduma gidilmesini önlemek gibi veya mutlaka referandum yapılmasını sağlamak gibi özel bir misyonumuz olduğuna inanmıyorum. Burada hareket tümüyle Yüce Meclis'e karşı girişilmiş bir harekettir. Burada kendi itibarını koruyacak olan Yüce Meclis'tir."

EKONOMİYE DARBE
ANAP Genel Başkanı Yılmaz, "Savaş rüzgarlarının estiği, ekonomiye neşter atıldığı bir dönemde, ülkeyi milletvekilleri maaşları gibi bir konu için referanduma götürmeye kimsenin hakkı yoktur" diye konuştu.

Afganistan'daki sıcak çatışmaların, bu ülke toprakları dışına taşmaması, özellikle de Türkiye'nin komşularını içine almaması halinde, Türkiye'nin ekonomik krizden kurtulma şansını yakaladığını anlatan Yılmaz, referandum konusunun, olumlu yönde seyreden gelişmelerin önünü kesmediği veya geciktirmediği takdirde, krizden çıkışın ışığının göründüğünü söyledi.

www.superbahis.com
www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır